Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Devojka model

  Bikini barista zarađuje 800 dolara dnevno za ,,Dobar dan“

  Zanimanje barista opšte je poznato, dok malo ko zna da postoji i bikini barista. U pitanju je posao za šankom u donjem vešu. Veoma je izazovan, ali i privlačan devojkama u Americi zbog dobre zarade, odnosno bakšiša od 800 dolara dnevno.

  Grejs Moris je 20-godišnjakinja iz Vašingtona, koja se bavi tim poslom i uz to je kreator sadržaja na TikTok-u. Svoj posao je u početku čuvala u tajnosti. Svi u Sijetlu znaju šta su bikini baristi, jer se njihov štand nalazi na skoro svakom ćošku. Međutim, kuvanje kafe u donjem vešu nije ni malo lako, ali je veoma isplativo.

  Morisova je počela da radi za „Pink Sugar Espresso“ pre godinu dana, a prvih pet meseci samo dvoje njenih prijatelja je znalo. Pre toga je radila u običnom kafiću i mrzela ga je. Kako je rekla, uvek je bila pretrpana poslom, pravila oblačenja su bila stroga, a kupci mrzovoljni.

  Barista

  Barista (Pixabay)

  Kako je postala bikini barista?

  Nakon lošeg iskustva rešila je da se oproba kao bikini barista. Intervju za posao imala je sa njenim sadašnjim menadžerom, koja je žena kao i ostali zaposleni.

  Proces selekcije je podrazumevao skidanje odeće i nošenje samo donjeg veša. Očekivali su da se kandidati ponašaju živahno i da razgovaraju sa mušterijama bez nervoze i stida.

  ,,Morate imati, ili barem odati samopouzdanje modela. Vaši nokti, kosa i šminka moraju uvek da budu spremni za pistu. Imamo dnevne teme i uskađene stajlinge: vojni ponedeljak, utorak u toplesu, ružičasta sreda i tako dalje“, rekla je ona.

  Bikini barista

  Bikini barista (Pixabay)

  Kako izgleda rad na štandu i šta ima u ponudi?

  Na meniju se nalazi sve kao u običnom kafiću, ali su cene više. Late košta oko 7,50 dolara. Neki kupci se žale da je preskupo. Međutim, ne plaća se kafa, već prijatan razgovor sa lepom ženom.

  Uvek imaju veliku kolonu automobila, posebno radnim danima. Na štand su joj dolazili profesori, policajci, parovi, pa čak i muškarci iz poznate crkvi u okolini.

  Radno vreme je pet do sedam sati dnevno, pet dana u nedelji. Zarađuje minimalnu platu u Vašingtonu, koja je oko 14 dolara na sat. Ali veliku zaradu ostvaruje zahvaljujući napojnicama. Za ,,Dobar dan“, zaradi 700 do 800 dolara. U običnom kafiću u kojem je radila, ponela bi kući samo 20 dolara.

  Novac

  Novac (Pixels)

  Jednom joj je kupac dao 350 dolara samo zato što je spomenula da pokušava da uštedi za automobil. To ju je veoma iznenadilo u vezi sa poslom. Takođe, plaćali su joj namirnice, nameštaj, pa čak i kiriju.

  ,,Moj koleginica i ja smo dobile put na Havaje, sve troškove plaćene. Samo zavisi od toga šta vam je prijatno da prihvatite“, objasnila je Grejs i dodala:

  ,,Ne pokušavamo da iskoristimo ljude za pogodnosti, ali to je stalni deo posla – oni nastavljaju da nude, bilo da prihvatamo ili odbijamo.“

  Postala popularna na TikToku i sklopila saradnje sa brendovima

  Redovni posetioci dolaze da je vide svaki dan, donose hranu, cveće ili novo donje rublje. Kupci su uglavnom muškarci, ali sve više žena dolazi otkako je počela da objavljuje o svom poslu na TikTok-u. Njen prvi TikTok je dostigao milion pregleda za otprilike jedan dan.

  Sada ima preko 338.500 pratilaca, ali i mnogo saradnji sa brendovima kao što su Dolls Kill i Pretty Little Thing. Tako je dobila priliku da ispriča svoju stranu priče. Pokazala je pratiocima da sve što zaista radi je kuvanje kafe i razgovor. I takođe je podelila nekoliko nedostataka, odnosno predrasuda koje neki imaju prema njoj.

  TikTok

  TikTok (Pixabay)

  Loše strane posla na štandu

  U slučaju da joj mušterija kaže nešto ružno ili pogrdno, može da se nasmeje, prevrne očima ili može da se našali. Takođe može da prekine razgovor i kaže im da odu.

  Posao bikini bariste joj je, kako je istakla, dao dozu samopouzdanja koju nikada ranije nije imala.

  ,,Uči vas kako da se nosite sa neprijatnim situacijama i preuzmete kontrolu nad njima kada vam ne idu na ruku, posebno sa muškarcima“, objasnila je ona.

  Barista

  Barista (Pixabay)

  Mnogi kupci su samo usamljeni i žele sa nekim da razgovaraju. Ona smatra da su bikini baristi sjajni sagovornici i zato se klijenti vraćaju jer istinski uživaju u njima kao ljudima.

  ,,Iskreno, zaboravim da sam u tvom donjem vešu nakon nekog vremena“, poručila je ona.

  Posao ima izuzetno visoku fluktuaciju, tako da devojke relativno često dolaze i odlaze. Za razliku od njih neke žene, poput njenog menadžera, to rade po 10 i više godina.

  ,,Ne želim da zauvek budem bikini barista. Ne vidim to kao održivu karijeru. Ali sam posao je neverovatno lak za količinu novca koji zarađujem, a pruža mi i finansijsku slobodu i nišu na društvenim mrežama“, zaključila je Grejs Moris.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Pixels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE