Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kriptovaluta, banka

  BANKROTIRALA vodeća kripto platforma: Krivac „ekstremni tržišni uslovi“

  Kripto banka Celsius NetWork objavila je da je podnela zahtev za zaštitu od bankrota u poglavlju 11.

  Budućnost kompanije za kriptovalute je dovedena u pitanje otkako je naglo zaustavila sva povlačenja i transfere između računa pre tačno mesec dana. Svetski zajmodavac je okrivio ekstremne tržišne uslove.

  Kripto pozajmljivanje je palo poslednjih meseci nakon pada cena kriptovaluta i kolapsa glavnog tokena TerraUSD u maju.

  Uprkos lošoj situaciji Celsius se nada da će da nastavi sa radom sa preostalih 167 miliona dolara u gotovini, dok stečajni sudovi restrukturiraju kompaniju.

  „Današnja prijava usledila je nakon teške, ali neophodne odluke Celzijusa prošlog meseca da pauzira povlačenja, zamene i transfere na svojoj platformi kako bi stabilizovao svoje poslovanje i zaštitio kupce“, objavio je.

  Bez pauze, ubrzanje povlačenja bi omogućilo određenim kupcima, onima koji su prvi reagovali, da budu plaćeni u potpunosti. Ostali bi čekali da Celzijus prikupi vrednost od nelikvidnih ili dugoročnih aktivnosti raspoređivanja sredstava, dodao je zajmodavac.

  Kriptovaluta, banka

  Kriptovaluta, banka (Pixabay)

  Državni regulatori za hartije od vrednosti u Nju Džersiju, Teksasu i Vašingtonu su se uključili da istraže odluku kripto zajmodavca.

  Prema podnesku Celsius Network-a, kompanija ima između milijardu i 10 milijardi dolara imovine, ali duguje sličan iznos. Pet najvećih potraživanja kreću se između 20 i 80 miliona dolara. Kompanija je prošle godine bila procenjena na 3,25 milijardi dolara, prema Fortune-u. Upravljala je imovinom vrednom čak 24 milijarde dolara pre ovogodišnje rasprodaje. To je navodno palo na oko 12 milijardi dolara pre nego što je zaključeno povlačenje, ali prijava za bankrot sugeriše da sada ima manje.

  Celsius u ovom trenutku nije tražio ovlašćenje da dozvoli povlačenje kupaca, navodi kompanija u saopštenju za javnost. Takođe, kako je dodala, podnela je sudske zahteve da bi dobila dozvolu da nastavi sa radom u normalnom toku.

  Zahtevi kupaca će se rešavati kroz proces poglavlja 11, napomenuo je Celzius.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels, Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE