Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Banja na istoku Srbije koju niko neće u februaru ponovo na LICITACIJI

  Firma Romulijana – Gamzigradska banja u stečaju, ponuđena je na prodaju javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 72,2 miliona dinara.

  Stečajni upravnik je objavio da najvažniju imovinu čini 12 objekata čija je ukupna površina 5.163 kvadratnih metara, kao i sporna prava na četiri parcele zemljišta. Javno nadmetanje za Romulijanu-Gamzigradsku banju zakazano je za 22. februar.

  Među objektima su hotel Kastrum, sportski tereni, kao i izvorište lekovite vode u blizini Crnog Timoka koje se koristi duže od veka.

  Firma, čija je osnovna delatnost hoteli i slični smeštaj, u stečaju je od 2016. godine.

  Nekoliko neuspelih prodaja

  Podsetimo da je ova banja na istoku Srbije bila je na licitaciji i prošle godine, kada je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, objavila da je početna cena odmarališta kod Zaječara 103,2 miliona dinara.

  Međutim ni taj treći pokušaj prodaje preduzeća Romulijana u stečaju nije bio uspešan jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

  Pri prvoj neuspeloj prodaji Gamzigradska banja je bila nuđena po početnoj ceni od 91,3 miliona dinara.

  Ni u drugom pokušaju prodaje nije pronašla kupca. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je tada da nije bilo zainteresovani za učešće na javnoj prodaji gde je banja ponuđena po početnoj ceni od 63,9 miliona dinara.

  Gamzigradska Banja se nalazi u istočnoj Srbiji, 220 kilometara jugoistočno od Beograda, a 11 kilometara zapadno od Zaječara. Leži na 160 metara nadmorske visine u meandarskoj dolini donjeg toka Crnog Timoka, na samim njegovim obalama, nedaleko od magistralnog puta Zaječar – Paraćin, kojim se ostvaruje dobra saobraćajna veza u svim pravcima.

  Gamzigradska Banja je pod uticajem kontinentalne klime, a mikro-klima je složena, sa odlikama kontinentalnog i podplaninskog podneblja. Okružena je šumovitim brežuljcima i predstavlja vrlo ugodan i tih kutak za lečenje, odmor, rekreaciju, sport i ribolov, stoji na sajtu ove Banje.

  Ovde se nalazi više izvora termomineralnih voda, koje se ubrajaju u zemnoalkalne – hiperterme, odnosno akroterme. Izgradnja i uređenjue kupatila počinje 1920. godine. Godine 1978. izgrađena je i otpočela sa radom moderana Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gamzigrad” i to na samoj obali Crnog Timoka, na prirodnim izvorima termo-mineralne vode čija je temperatura 42º C sa dubine od 303 m.

  Izvor: Mediji

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE