Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niko neće banju na istoku Srbije, PROPALA još jedna prodaja

  Ni treći pokušaj prodaje preduzeća Romulijana u stečaju, odnosno Gamzigradske banje, nije bio uspešan jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

  Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, objavila je da je početna cena banje kod Zaječara bila je 103,2 miliona dinara.

  Njenu imovinu čini 12 građevinskih objekata na oko 5.000 kvadrata.

  Među objektima su hotel Kastrum, sportski tereni, kao i izvorište lekovite vode u blizini Crnog Timoka koje se koristi duže od veka.

  Do sada dve neuspele prodaje

  Pri prvoj neuspeloj prodaji Gazimestanska banja je bila nuđena po početnoj ceni od 91,3 miliona dinara. Romulija, odnosno banja, poseduje 12 građevinskih objekata čija je ukupna površina veća od 5.100 kvadratnih metara.

  Među objektima su hotel Kastrum, sportski tereni, kao i izvorište lekovite vode u blizini Crnog Timoka koje se koristi duže od veka.

  Ni u drugom prošlogodišnjem pokušaju prodaje nije pronašla kupca. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je tada da nije bilo zainteresovani za učešće na javnoj prodaji gde je banja ponuđena po početnoj ceni od 63,9 miliona dinara.

  Feliks Romulijana (YouTube)

  Više termomineralnih izvora

  Gamzigradska Banja se nalazi u istočnoj Srbiji, 220 kilometara jugoistočno od Beograda, a 11 kilometara zapadno od Zaječara. Leži na 160 metara nadmorske visine u meandarskoj dolini donjeg toka Crnog Timoka, na samim njegovim obalama, nedaleko od magistralnog puta Zaječar – Paraćin, kojim se ostvaruje dobra saobraćajna veza u svim pravcima.

  Gamzigradska Banja je pod uticajem kontinentalne klime, a mikro-klima je složena, sa odlikama kontinentalnog i podplaninskog podneblja. Okružena je šumovitim brežuljcima i predstavlja vrlo ugodan i tih kutak za lečenje, odmor, rekreaciju, sport i ribolov, stoji na sajtu ove Banje.

  Ovde se nalazi više izvora termomineralnih voda, koje se ubrajaju u zemnoalkalne – hiperterme, odnosno akroterme. Izgradnja i uređenjue kupatila počinje 1920. godine. Godine 1978. izgrađena je i otpočela sa radom moderana Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Gamzigrad” i to na samoj obali Crnog Timoka, na prirodnim izvorima termo-mineralne vode čija je temperatura 42º C sa dubine od 303 m.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE