Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BAČENI MILIONI: Ponovo grade nov put

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je put od Uba do Lajkovca trebalo samo održavati, ali da je država prinuđena da ga gradi ispočetka, pa će krivci zbog ponovne gradnje puta, koji je plaćen 100 miliona dolara, morati da odgovaraju.

  Mihajlović je u petak uveče obišla radove na deonici tog auto-puta i kazala da je to „presedan u modernom građevinarstvu“ i da Vlada Srbije nema novca za bacanje.

  „Presedan je da se nov auto-put radi iznova. Ovde smo i da pokažemo građanima Srbije kako su neki prethodni radili i koliko nas to košta. Put koji je trebalo samo da održavamo, mi smo prinuđeni da gradimo ispočetka. Da nam se to više nikada ne desi“, rekla je ona, a prenelo ministarstvo kojim upravlja.

  U saopštenju se navodi da je Mihajlović zahvalila izvođačima koji rade danonoćno na izgradnji i da neće tolerisati „nikakve greške na drumskim i železničkim infrastrukturnim projektima“.

  Direktor Energoprojekt niskogradnje Aleksandar Stanojević rekao je da se na deonici koja je duga 12,5 kilometara iznova radi 2,5 kilometra.

  „Pojavila se voda, korišćeni su loši materijali i loše se gradilo. Zbog vremenskih uslova prinuđeni smo da koristimo kamene materijale koji to mogu da podnesu. Vrlo nezahvalan posao, prvi put u svojoj karijeri nov auto-put menjamo iz korena“, pojasnio je Stanojević.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: MGSI

  What's your reaction?

  Komentari

  • Da da

   Nisu neki drugi gradili nego su gradili oni koje je aktuelna vlast birala.. Covek koji svaki dan prelazi preko tog "auto put-a"

  • Milenko Pajkic

   Ovo je bruka za ove ZNALCE genijalce a i veliko minus za malog Aleka.

  • miki

   I kod Mihajlivićke imamo 3 ili više odrona pa nikom ništa. Babić je glavni a nema pojma o građevini AD HOK pa odjednom 15 licenci pod znakom pitanja. Valda je trebalo ispitati stručno sve pa onda optužiti. Koji neozbiljan pristup i sada. DOKLE.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE