Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Autor LEGENDARNE FOTOGRAFIJE posle planetarne pomame: „Voleo bih da je nisam napravio“

  Fotograf koji stoji iza sada već legendarne fotografije američkog senatora Bernija Sandersa koji „mrzovoljno sedi“ u zanimljivom autfitu na inauguraciji Džoa Bajdena kaže da fotografija – uprkos velikom odjeku – „nije tako sjajna“.

  Brendan Smialovski, koji radi u novinskoj agenciji Frans Pres, autor je viralne fotografije Bernija Sandersa u čuvenim rukavicama, prekrštenih ruku i nogu.

  Fotografija je izazvala talase šale, ali i reakciju samog Sandersa koji je nakon toga započeo da prodaje dukseve i majice sa svojim likom u humanitarne svrhe.

  U intervjuu za “The Rolling Stone” Smialovski prvi put govori o pomami kou je njegovo delo izazvalo. On je otkrio detalje o originalnoj fotografiji Sandersa, ali i o drugim snimcima koje je napravio tog dana. Takođe je priznao da bi više voleo da nikada nije ni napravio sada već čuvenu sliku Bernija Sandersa kako sedi na stolici u jakni, sa maskom i vunenim rukavicama.

  „Sama fotografija nije tako lepa. Nije sjajna kompozicija i neću ovo stavljati čak ni u portfolio“, rekao je.

  Kako je naveo, u tom trenutku je napravio dve fotografije – i smatrao je da je druga tehnički bolja od one koja je postala virusna.

  „Ali poslao sam ovu jer je trenutak, kao i njegovo držanje i poza, malo bolji“, dodao je fotograf.

  MARKETING na delu: Kako su kompanije iskoristile Bernija? (FOTO)

  „Nije sve u Berniju“

  Što se tiče Bernijevog mrzovoljnog pogleda, Smialovski navodi svoj pogled na čitav taj ambijent.

  “Ovo zapravo ulazi u onu vrstu fotografije koje ne preferiram, a koje zamrzavaju određeni trenutak u vremenu, što daje neku vrstu zablude. Ovde je uhvaćen Sandersov pogled iznad maske. Ne sviđa mi se ova vrsta fotografija i ne trudim se da radim na ovaj način. Mislim da je pošteno reći da je već sledeće sekunde napravljena bolja fotografija. Ipak mislim da je osećaj za sliku došao u pravom trenutku. Nisam hteo previše da se zadržavam na ovome jer je toga dana bilo mnogo posla. Nije sve u Berniju. Nije on samo sedeo sve vreme… . Možete reći da je senator Sanders politički, ali i u svakom pogledu nezavisan čovek i on je prosto takav da mu je savršeno prijatno da onako sedi sam, drži neke papire i ne obraća mnogo pažnje na okruženje”.

  Smialovski je takođe rekao da nije mogao ni da pretpostavi da će fotografija naići na tako snažne reakcije, i da će biti inspiracija ljudima širom sveta.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE