Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ford gašenje modela

  Automobilski div gasi proizvodnju poznatog modela: 3.500 radnika ostaje bez posla

  Mnogi će reći da Nemačka nije što je nekada bila. Kao samo jedan u nizu proizvođača, Ford će sledeće godine postepeno ugasiti proizovdnju popularnog modela Focus i posledično tome otpustiti 3.500 radnika u fabrici u Sarlouisu, koja je otvorena davne 1970. godine. 

  Da će Ford ugasiti popularni kompakt Focus 2025. godine prvi put smo čuli još sredinom 2022. godine. Takođe, tada je rečeno da će se u fabrici u Sarlouisu u Nemačkoj, gde se ovaj model proizvodi, sklapati nova generacija električnih modela američkog brenda. Ali u međuvremenu Fordovi planovi su se promenili, pa će se budući električari proizvoditi u španskoj fabrici u Valensiji, piše Klixba.

  Fabrika ostaje bez proizvodnje automobila

  Kao rezultat toga, fabrika u Sarlouisu doslovno ostaje bez proizvodnje automobila. Zbog toga će u ovoj fabrici biti otpušteno 3.500 radnika, a Ford je navodno postigao dogovor sa sindikatom IG Metall u vezi sa tim. Predstavnici sindikata rekli su da će nakon 2025. godine u fabrici u Sarlouisu ostati oko 1.000 radnika kojima će biti ponuđena prekvalifikacija, a do 2032. neće biti prinudnog otpuštanja. Takođe, zaposleni će moći ranije otići i imati koristi od kompenzacijskog paketa.

  Ipak, budućnost fabrike u Sarlouisu ostaje neizvesna. Bilo je razgovora s kineskim markama BYD i Chery o preuzimanju fabrike, a navodi se da je Ford takođe bio u pregovorima s nemačkim proizvođačem solarnih panela. Ali očigledno, američki proizvođač automobila nije postigao dogovor s ovim kompanijama.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE