Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pruga, rekonstrukcija

  Austrijski železnički prevoznik stiže u Srbiju

  Austrijski železnički prevoznik tereta planira da od naredne godine posluje u Srbiji.

  Naime, Rejl kargo, ćerka firma Austrijske železnice (OBB) početkom drugog kvartala 2023. namerava da krene s prevozom tereta preko sopstvene firme u Srbiji, najavio je Klemens Ferst iz Rejl karga.

  Srbija će time biti 13. zemlja u kojoj će za firma obavljati prevoz tereta sopstvenim lokomotivama i osobljem. Ferst je rekao da će OBB time biti u mogućnosti da klijentima ponudi drugu rutu u pravcu Turske i Grčke, a čime će biti otpornija na krize.

  Od 1. januara Rejl kargo otvara svoje predstavništvo i u Šangaju i počinje s radom, a cilj je da se izgradi železnički koridor „novog Puta svile“.

  Ferst je na konferenciji za štampu najavio i da će OBB povećati cene svojih usluga u Austriji u proseku za 20 odsto, dok će za klijente u inostranstvu povećanje biti manje.

  Direktor OBB Andreas Mate kazao je da je železnički teretni saobraćaj suočen sa višestrukom krizom, da se suočava, pored inflacije, pandemije, sa klimatskom krizom i problemima sa isporukama, a tu su i mnogobrojna gradilišta na železničkoj mreži i konkurencija drumskog saobraćaja.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE