Kako nam ASTROLOGIJA pomaže u zapošljavanju i formiranju timova?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Astrologija u zapošljavanju

  Kako nam ASTROLOGIJA pomaže u zapošljavanju i formiranju timova?

  Piše: Aleksandra Panić

  Aleksandra Panić, astrolog

  Aleksandra Panić, astrolog

  Da bismo spojili potencijalne kandidate sa određenim radnim pozicijama, važno nam je da odredimo elementarnu strukturu našeg ekosistema. Astrologija nam pomaže da razumemo i objasnimo naš ekosistem kroz kombinaciju ili odsustvo elemenata vode, zemlje, vatre i vazduha

  Pre nekoliko godina, jedno austrijsko osiguravajuće društvo oglasilo je da popunjava dvadeset pozicija u prodaji i da poziva određene horoskopske znake da se prijave. Ovaj oglas ja izazvao burne reakcije, pa i proteste širom zemlje, na koje se kompanija oglasila izjavom da oglas nije bio posledica diskriminacije, već detaljnog statističkog istraživanja o performativnosti određenih znakova na datoj poziciji. Slično se dogodilo i u Kini. Naime, jedna kandidatkinja je probala da tuži kompaniju gde je intervjuisana za posao sa obrazloženjem da je odbijena jer nije predstavnica favorizovanih znakova. Kako se zakoni o diskriminaciji (još uvek) ne bave horoskopskim znacima, obe kompanije su neometano nastavile svoj rad.

  Istina je da je astrologija našla svoju primenu u zapošljavanju, te se danas smatra veoma preciznom alatkom pri odabiru najboljih kandidata i kandidatkinja za određene pozicije, a najviše za one od kojih zavisi budućnost kompanije. Na Dalekom istoku, a naročito u Indiji, zapošljavanje retko teče bez mišljenja timskog astrologa.

  Kancelarija

  Kancelarija

  Ovim tekstom ne želim ni na koji način da umanjim važnost HR timova u kompanijama, jer je njihov posao kompleksan, odgovoran i važan, već da ukažem na postojanje jedne tanke niti u procesu zapošljavanja i formiranja timova koja može da ojača ili pak razveže tkanje jednog zatvorenog sistema, kao što je kompanija. Važno je naglasiti i da se ne možemo osloniti samo na horoskopske znake, iako je upravo Sunčev znak esencijalan za naš odabir karijere. Važan nam je i podznak, koji definiše način na koji osoba izvršava želje i tendencije svog Sunčevog znaka. Zatim, znak Meseca, koji nam ukazuje na interesovanja i izvor inspiracije; Marsa, koji predstavlja usmerenje nečije energije; Merkura, koji je označitelj jezika i načina komunikacije; Jupitera, koji osvetljava želje subjekta, i Saturna, koji je indikator karme.

  Astrologija karijere predstavlja kompleksan sistematski proces i uglavnom joj se okrećemo tokom procesa pronalaženja osoba koje će imati visok nivo odgovornosti, od kojih zavisi budućnost kompanije.

  U svetu preduzetništva svaka osoba je podjednako odgovorna za rast i razvoj, te astrološke konsultacije postaju sve traženije.

  Astrologija u poslu

  Astrologija u poslu

  Danas su nam lako dostupna neka osnovna astrološka znanja, jednostavna za implementaciju, koja nam mogu biti korisna pri zapošljavanju i formiranju timova.

  Zapošljavanje ne počinje objavom oglasa u određenim medijima, već u trenutku vašeg osvešćenja da vam je potrebna nova osoba u timu.

  U tom trenutku, vi, kao poslodavac ili budući lider, kreirate intenciju koja predstavlja osnovu daljeg procesa. Što je vaša intencija preciznija, to je dalji proces lakši i delotvorniji. Vaša uspešna intencija ne predstavlja opis zadataka i spisak odgovornosti samog radnog mesta, kako to čitamo u oglasima, već detaljan opis osobe kojoj to mesto zapravo pripada. Zamislite jednu strelu kao metaforu energije, a potom pokušajte da je u mislima nekuda usmerite. Usmerenje predstavlja energiju intencije. Onoga trenutka kada se pojavi novo radno mesto, za koje se, zatim, detaljno i jasno opiše osoba kojoj mesto pripada – strela je usmerena. Zadatak poslodavca u toku procesa selekcije jeste da u moru potencijalnih kandidata i kandidatkinja prepozna osobu kod koje je strela.

  Kada znamo koga tražimo, mnogo nam je lakše da planiramo sam sadržaj oglasa i jasno nam je u kom trenutku i preko kog medija možemo da uputimo poziv. Ovim se energija naše intencije još preciznije usmerava.

  Nemoguće je odrediti jedan horoskopski znak savršen za vašu otvorenu poziciju. No, ono na šta možemo da se pozovemo jeste prisustvo ili nedostatak astroloških elemenata:

  • Vazduh predstavljaju Blizanci, Vaga i Vodolija;
  • Vodu predstavljaju Rak, Škorpija i Ribe;
  • Vatru predstavljaju Ovan, Lav i Strelac;
  • Zemlju predstavljaju Bik, Devica i Jarac.
  Horoskopski znaci u poslu

  Horoskopski znaci u poslu

  Svako od nas poseduje kombinaciju bar dvaju elemenata, a retko posedujemo sva četiri elementa.

  No, svi težimo postizanju celovitosti. Svaki tim, pa i samu kompaniju, određuje određena elementarna struktura i svaki tim / svaka kompanija teži dopunjavanju nedostatka tog specifičnog elementa. Pre nego što krenete u potragu za novom osobom, napravite presek vašeg ekosistema. Uzimajući u obzir bar znakove i podznake koji čine vaš tim, imaćete uvid u zastupljenost, odnosno nedostatak određenog elementa.

  Postavite sebi pitanja:

  1. Koji elementi čine mene / moj tim / moju kompaniju?
  2. Koji element mi nedostaje?

  Sva četiri elementa su potrebna za dobro funkcionisanje i napredak sistema. Svaki element ima specifičan zadatak u sistemu i deluje i komunicira sa drugima na svojstven način. Kada saznamo od kojih elemenata je neko satkan, biće nam lakše da tu osobu razumemo i usmerimo ka daljem razvoju. Na primer, sa osnovnim znanjem o elementima više nećete slati koleginicu koju krasi kombinacija duboke vode i zemlje da prezentuje kompaniju pred mnogoljudnom publikom, nego ćete mikrofon prebaciti u ruke onog člana tima kome je dominantan element vazduha.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE