Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Siromaštvo, ljudi

  ASNS: Oko 2 miliona Srba u zoni SIROMAŠTVA

  U Srbiji se oko dva miliona radnika, penzionera i dece nalazi u zoni siromaštva, a više od 700.000 je izrazito siromašno, pa se većina oseća kao građani drugog reda, ocenila je danas Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).

  „Uzurpatorska manjina u Srbiji prisvojila je, odnosno otela, najveći deo zajedničkog bogatstva i koristeći svoje političke, kriminalne i sve druge šeme i kombinacije, primenjujući, uz toleranciju ili čak i pomoć države, svoje novokomponovane norme, pre svega nepoštenja i sebičluka, dovela veliku većinu građana ove zemlje u položaj prekarijata“, navela je ASNS u saopštenju povodom Svetskog dana socijalne pravde.

  Taj sindikat je upozorio da je neodrživo stanje socijalne nejednakosti, da socijalne razlike ne samo da su neprihvatljive već je „enormno socijalno raslojavanje uzrok velikih podela koje se reflektuju na sve aspekte politike, ekonomije, kulture, obrazovanja, a pre svega na svakodnevni život“.

  Zatraženo je da se sve politike redefinišu i da se u osnovu, kao princip i cilj, stavi socijalna država i preraspodela stvorenog bogatstva sa korporacija, banaka i pojedinaca na one koji stvaraju društveni proizvod, narod, radnike i njihove porodice.

  „To je jedini način da se stvori pravednije društvo jednakih šansi i obnovi, bitno narušena, socijalna kohezija“, smatra ASNS.

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE