Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Amerikancima POSAO sa solarnim panelima: PET PITANJA za predsednika

  Ministarstvo rudarstva i energetike i američka kompanija UGT Renewables LLC potpisali su Sporazum o saradnji o izgradnji solarnih panela, nakon čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da „predstoje ne laki razgovori oko uslova“, te kako veruje „da ćemo brzo završiti i da ćemo napraviti najbolji mogući dogovor“, zbog čega Koalicija za nadzor javnih finansija traži od njega da odgovori na pet pitanja.

  Od predsednika Srbije se traži da odgovori na pitanje da li je, „zbog premora izazvanog brojnim državničkim obavezama smetnuo s uma da se do poslova, čak i onih čija se vrednost meri desetinama i stotinama miliona evra, može doći i kroz tržišnu utakmicu i davanje ponude bolje od konkurentskih, a ne samo putem direktnog dogovaranja sa državnim vrhom Srbije“.

  Takođe ga pitaju „da li je, iz već navedenih ili drugih razloga, izgubio iz vida da osim firme sa kojom u ime Srbije pravi najbolji mogući dogovor, u svetu postoje i druge kompanije koje se bave istim poslovima koje bi se veoma rado nadmetale za ovaj visokoprofitabilan posao“.

  Iz Кoalicije za nadzor javnih finansija pitaju Vučića i „da li je i iz kog razloga zanemario činjenicu da i u Srbiji postoje potencijalni investitori u obnovljive izvore energije“.

  Takođe, traže da odgovori i „da li se i njemu čini neobičnim to što će za desetak različitih lokacija u Srbiji posao izgradnje solarnih elektrana biti dogovoren sa samo jednom firmom“.

  Za kraj, iz Koalicije za nadzor javnih finansija mole Vučića da zainteresovanoj javnosti „ukaže na član Ustava kojim je predsedniku republike omogućeno da se u toku trajanja mandata angažuje kao promoter i lobista stranih kompanija“.

  Amerikanci stižu u Srbiju: Planiraju SOLARNE PANELE na 2.000 ha

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE