Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Američki Eksajd hoće somborske akumulatore

  Jedan od najvećih svetskih proizvođača akumulatora i baterija za električna vozila, američki Eksajd (Exide), zainteresovan je za kupovinu Fabrike akumulatora Sombor(FAS), saznaje portal SOinfo.

  Predstavnik Eksajda demantovao je za taj portal navode stečajnog upravnika FAS Predraga Ljubovića, koji je ranije izjavio da se niko od ostalih subjekata koji su otkupili dokumentaciju, nije javljao, odnosno pokazao zainteresovanost da se uključi u proces preuzimanja vlasništva nad imovinom FAS.

  Nedavno je švajcarska firma Batagon dala šestu ponudu za preuzimanje FAS i podigla iznos na 7,35 miliona evra.

  Kako piše somborski portal, stečajni upravnik Predrag Ljubović je još 10. novembra zvanično obavešten o nameri Eksajda da se uključi u pregovore za kupovinu imovine fabrike akumulatora iz Sombora.

  Kako navodi portal, Eksajd namerava da uloži ozbiljna sredstva u remont proizvodnih pogona Fabrike akumulatora i, kako navode, ostvari maksimalnu bezbednost radnika i uradi neophodne ekološke zahvate u fabričkom krugu.

  Na sajtu američke kompanije piše da pored osnovnog programa za sve tipove vozila, proizvode i baterije za brodove, radne mašine, industriju i obnovljive izvore energije, pa čak i podmornice američke mornarice.

  Kompanija je osnovana 1888. godine, posluje na svim kontinentima u više od 80 zemalja i zapošljava više od 10.000 radnika.

  Procenjena vrednost nekadašnjeg somborskog giganta, proizvođača akumulatora je 24,57 miliona evra.

  Fabrika u kojoj su se proizvodili akumulatori „Black horse“ prodaje se kao pravno lice što znaci da kupac nasleduje sva prava koja ima Fabrika akumulatora, ali bez ikakvih tereta i obaveza.

  Izvor: Novosti

  Foto: N1screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • CVeki

   EXIDE su vrhunski akumulatori,bilo bi lepo kada bi došli u Sombor.Nekada je i „Black horse“ bio fenomenalna baterija,mene je služio punih 11 godina /od 2002 do 2013/,ja nešto tako nisam doživeo a i mnogi mi ne veruju !

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE