Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za dve godine ponovo radovi na Slaviji

  Slavija će finalni izgled dobiti kada se bude počelo s realizacijom projekta metroa, jer je tu planirana metro stanica, rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

  Prvi čovek prestonice je, prilikom obilaska rekonstruisanih saobraćajnica – Mije Kovačevića, Ruzveltove, Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, objasnio i zašto ispod Slavije nije sređivana kanalizaciona mreža.

  Očekujemo da za dve-dve i po godine počne gradnja metroa i bilo bi neracionalno da smo sada vršili duboka kopanja kada nas već to uskoro očekuje, objasnio je Mali.

  Metro stanica će biti ispod ili pored Slavije, i tek kad tačna lokacija bude poznata, radiće se potpuna rekonstrukcija i promena, rekao je Mali.

  Mali je napomenuo da se na trotoarima obavljaju naknadni radovi, te da se na zahtev grada oni popločavaju, što bi trebalo da bude završeno za najviše petnaestak dana.

  Naredne godine očekuje nas rekonstrukcija Kraljice Marije, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, a potom i Kneza Miloša, tako da ćemo iz godine u godinu maksimalno koristiti građevinske sezone, naglasio je Mali.

  100 autobusa, 40 tramvaja

  Prema njegovim rečima, za sledeću godinu je u planu i nabavka još 100 novih autobusa za GSP, a u narednim godinama i 40 tramvaja.

  Gradonačelnik je istakao da se razmišlja i o nabavci elektrobusa koji su se pokazali kao izuzetno dobri.

  „Neke pare smo uštedeli, imamo ih u budžetu i sada gledamo u šta ćemo da ih uložimo, a uložićemo ih, naravno, u ono što poboljšava kvalitet života naših sugrađana, a to definitivno jeste javni prevoz, dodao je Mali.

  Izvor: Blic, BIZLife

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE