Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ambasador Italije u Srbiji, Njegova Ekselencija Luka Gori

  Ambasador Italije u Srbiji u poseti kreativnom studiju za animaciju Iervolino Studios

  Novoizabrani ambasador Italije u Srbiji, Njegova Ekselencija Luka Gori, bio je u zvaničnoj poseti kreativnom studiju za animaciju Iervolino Studios, zajedno sa Fabijanom Urbani, šeficom odeljenja za ekonomsku i trgovinsku saradnju u Ambasadi Italije u Beogradu. Oni su tom prilikom obišli studio, upoznali tim umetnika i kreativnih stručnjaka koji radi na kreiranju kratkih animiranih sadržaja i uverili se u rastući potencijal studija. Poseta je završena razgovorom o budućim projektima i događajima, te bilateralnoj filmskoj saradnji u oblasti kinematografije, u vidu Sporazuma o koprodukciji između Italije i Srbije.

  Rad Iervolino Studios od samog osnivanja podržava Ambasada Italije u Srbiji, budući da, kao kompanija sa italijanskim nasleđem i deo Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE Group), Iervolino Studios predstavlja savršen rezultat dobre prakse i odnosa u saradnji Italije i Srbije i dugogodišnjeg prijateljstva ove dve zemlje.

  Jedan od glavnih ciljeva Iervolino Studios, ali i italijanske ambasade u Srbiji, jeste da doprinese partnerstvu dve zemlje i da ulaže u razvoj animacije, ne samo kroz saradnju sa srpskom, već i sa italijanskom akademskom zajednicom.

  Ambasador Italije u Srbiji, Njegova Ekselencija Luka Gori

  Ambasador Italije u Srbiji, Njegova Ekselencija Luka Gori (IES arhiva)

  „Veoma sam zadovoljan rezultatima rada Iervolino Studios u Srbiji. Pratio sam rad studija i bio sam uveren da će se pokazati uspešnim i nesvakidašnjim, a ova poseta mi je to i potvrdila. Pružanjem podrške ovakvim incijativama i projektima, stvaraju se nove mogućnosti za srpske i italijanske umetnike i kreativce kao i za promociju naših zemalja korišćenjem punog potencijala kreativnih industrija, istakao je Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji.

  Iz želje za daljim jačanjem partnerstva i saradnje naše dve zemlje, nastao je i Festival italijansko-srpskog filma u Beogradu, koji će biti održan krajem oktobra ove godine, uz podršku Ambasade Italije u Srbiji. Osnivačica festivala Gabrijela Karluči kontinuirano se bavi promocijom italijanskih i srpskih novih talenata, spajajući na jednom mestu autore, producente, glumce i distributere.  Ovogodišnje izdanje festivala biće značajno i po tome što će biti prikazan važan biografski film koji predstavlja italijansku kulturu, u produkciji Iervolino & Lady Bacardi Entertainment grupe.

  Izvor: BIZLife

  Foto: IES arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE