Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sukob niških naprednjaka: Bivši gradonačelnik optužuje Sotirovski za kriminal

  Aktuelni direktor niškog Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić, inače naprednjak i bivši gradonačelnik Niša, optužuje aktuelnu gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski za kriminal, kao i „njene službe i saradnike“. Sotirovski, sa druge strane, nema komentar.

  Razlog je privatna bolnica koja se gradi pored KC Niš, a za koju Perišić tvrdi da se nelegalno priključuje na vodovodnu mrežu. Obezbeđenje KC Niš blokiralo je ulicu, na terenu je bila i policija, pišu Južne vesti.

  Pozadinu ovog slučaja otkriva prepiska iz zatvorene SNS Viber grupe u kojoj je vrh niških naprednjaka. Tako bivši gradonačelnik Perišić (2012-2016) sadašnju gradonačelnicu direktno smatra odgovornom za kriminalne radnje.

  Privatna bolnica treba da se priključi na vodovod, ali Perišić se žustro tome protivi. „Postoji privremena mera od strane suda da ne smeju da koriste taj put. I mimo svega toga Direkcija daje dozvolu. To je kriminal.“

  „Obavestio sam sve, stranku, policiju, sud. Gradonačelnicu smatram direktno odgovornom za kriminal njenih službi i za osionost njene drugarice investitora. Podneću krivičnu prijavu protiv svih odgovornih od gradonačelnice pa naniže“, napisao je Perišić u SNS Viber grupi.

  Autentičnost prepiske Južnim vestima je potvrđena. U njoj gradonačelnica Sotirovski tvrdi da je sve po zakonu i u interesu grada, a da ulica Petra Seratlića nije „državni put već gradska ulica“.

  Perišić, međutim, tvrdi da je ulica preneta na Republiku i da je data Kliničkom na „upravljanje i raspolaganje“.

  Advokat: Samovlašće Perišića

  Advokat privatne bolnice Dobrivoje Perić rekao je Južnim vestima da je reč o samovlašću Perišića i kršenju zakona u domenu zloupotrebe službenog položaja.

  Perišić je ponovio ono što je i pisao na Viber grupi SNS, da je posao i obaveza zaposlenih u UKC da štite vlasništvo Republike Srbije čiji su direktni korisnici.

  Klinicki centar u Nišu (BETA)

  Policija se na terenu nalazila „kao između dve vatre“, a kažu da rade na rešavanju problema i da se konsultuju sa svim službama. Zvaničnog saopštenja o tome ko ih je pozvao i šta su radili jutros u ovoj ulici, za sada nema.

  Advokat kaže da će do 30. septembra pokušavati da se priključe. Inače, reč je bolnici čiji je investitor Vladimir Sinđelić, a on i njegova supruga Olivera Sinđelić, direktori su Poliklinike Human.

  Sotirovski bez komentara

  Na to što je Zoran Perišić optužio gradonačelnicu Niša i njene službe i saradnike za kriminal, Dragana Sotirovski kaže da nema komentar.

  Međutim, poručuje da je sporna poliklinika kod UKC dobila sve dozvole još u vreme kada je Ljubiša Janić, sada Perišićev pravni savetnik, bio na čelu Gradske uprave. Ceo slučaj je stigao i do Višeg tužilaštva, odakle navode da ispituju sve okolnosti.

  Lokacijski uslovi, rešenja javnih preduzeća, kao i građevinska dozvola – sve su ovo dokumenta koja su 2020. godine, kako navodi Dragana Sotirovski, odobrena za privatnu polikliniku, a koja se nalazi tik pored novog Kliničkog centra.

  Investitor u ulici Petra Seratlića dobio je lokacijske uslove i građevinsku dozvolu 2020. godine, a shodno urbanističkom planu iz 2015. godine. Uz odgovor Vam dostavljamo pomenute dokumente iz kojih se vidi da su doneti u vreme mandata Ljubiše Janića na mestu načelnika Gradske uprave koji je sada, posle penzionisanja, pravni savetnik direktora Univerzitetskog kliničkog centra, navodi Sotirovski.

  Janić je reformom Gradske uprave otišao sa mesta načelnika i postao pomoćnik Sotirovski, a onda je penzionisan, pa je postao Perišićev savetnik za pravne poslove. Na toj poziciji je, kako navode iz UKC, i sada.

  Poliklinika je, kako piše u rešenju, dobila građevinsku dozvolu novembra 2020. godine, kada je Janić još vodio upravu. Međutim, ono što je za UKC i Perišića sporno jeste saobraćajnica kojom se dolazi do privatnog objekta, za koju navode da je u republičkom vlasništvu.

  Iz Direkcije za izgradnju još nisu odgovorili na pitanja Južnih vesti kome pripada taj deo.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE