Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ALIMS po hitnoj proceduri proverava NOVI LEK protiv korone

  Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) Srbije će po hitnoj proceduri da pristupi stručnoj proceni dokumentacije o lekovima protiv koronavirusa, rekla je predstavnica ALIMS Jelena Mitrašinović.

  Ona je za beogradsku hroniku navela i da će ALIMS u „najkraćem roku doneti profesionalno zasnovanu odluku“.

  „Imajući u vidu epidemijsku situaciju izazvanu koronavirusom, ALIMS će po hitnoj proceduri da pristupi stručnoj proceni dokumentacije o ovim lekovim i najkraćem roku ćemo doneti profesionalnu zasnovanu odluku“, rekla je Mitrašinović.

  RTS je objavio da je potrebno da pre nego što lek protiv kovida „molnupiravir“ bude u apotekama, mora da prođe konktrolu ALIMS.

  Predsednik Aleksandar Vučić objavio je ranije da je u Srbiju stigao lek protiv koronavirusa koji proizvodi američka kompanija MSD. „Imamo za 11.500 ljudi, a biće za 50.000 ljudi“, naveo je Vučić u objavi na Instagramu.

  Ukazao je da taj lek pomaže ljudima u prvih pet dana nakon pozitivnog rezultata testiranja na koronavirus, a namenjen je pre svega najugroženijima gojaznijima, dijabetičarima i kardiovaskularnim bolesnicima.

  Najavio je i da se u prvom kvartalu sledeće godine očekuje i lek američke kompanije Fajzer. „Ovo pokazuje našu brigu za ljude“, napisao je Vučić.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zoki

   Vise nadjite lek koji ce biti u slobodnoj prodaji kao i za svaku ucestalu bolest osim sto se samo prepucavate po medijima.. da ljudi mogu uzeti na recept

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE