Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  AFERA u Fajzeru: Zaposlena ukrala TAJNE PODATKE o vakcini

  Kompanija Fajzer tužila je dugogodišnju zaposlenu zbog navodne krađe velikog broja poverljivih dokumenata, uključujući i neke u vezi sa vakcinom protiv koronavirusa.

  U tužbi podnesenoj federalnom sudu u San Dijegu, Fajzer je rekao da je Čun Sjao Li prekršila svoj ugovor o poverljivosti tako što je sa poslovnog računara otpremila više od 12.000 datoteka bez dozvole na svoje lične naloge i uređaje, piše Rojters.

  Navodno, materijali uključuju „priručnik“ od 24 septembra koji sadrži interne procene i preporuke o Fajzerovoj vakcini protiv korone. Osim toga, sadrže i Fajzerov odnos sa svojim nemačkim partnerom, i prezentacije u vezi sa antitelima protiv raka.

  Iz kompanije Fajzer je rečeno da je Li, koja je bila pomoćnica direktora za statistiku, u više navrata pokušavala da prikrije tragove onoga šta je uradula. Takođe se navodi, da je okrivljena ombanula Fajzer o tome što je uzela. Takođe, slagala je o tome kako je to uzela, kada i zašto i gde se nalaze ukradeni podaci.

  Kako navode, Li je dala ostavku nakon 15 godina rada u kompaniji. Ona sada ima ponudu da se prodruži „Ksenkor Inc“. U pitanju je kalifornijska kompanija koja se bavi kliničkim studijima o lečenju raka i autoimunih bolesti.

  Iz komapnije Fajzer navode da njihova konkurencija pokušava da regrutuje njihove zaposlene „nemilosrdno, posebno tokom 2021.“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE