Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lidl se širi: Zapošljavaju 4.000 ljudi, najavljene i VEĆE PLATE

  Nemački trgovinski lanac Lidl najavio je da će do 2025. godine da otvori još 220 prodavnica u Velikoj Britaniji, i na taj način će se njihov broj povećati sa 880, na 1.100.

  Ovaj potez će otvoriti 4.000 novih radnih mesta, saopštiili su iz Lidla.

  Kako pokazuju podaci, prihodi ove kompanije u Velikoj Britaniji porasli su za 12 odsto na 7,7 milijatde funti u poslednjih godinu dana.

  Kako se navodi, poboljšani rezultati „mogu da se pripišu ambicioznim planovima za proširenje poslovanja i opreznim investicijama u Velikoj Britaniji“.

  „Ostvarili smo impresivne trgovinske rezultate u periodu koji je bio podržan našim stalnim ulaganjem u nove i postojeće prodavnice, inovacijama proizvoda i našim ljudima,“ rekao je menadžer Lidla u Velikoj Britaniji.

  Lidl ima 6,2 odsto udela na tržištu prehrambenih proizvoda u Velikoj Britaniji i trenutno ima više od 880 prodavnica, više od 26.000 zaposlenih i 13 distributivnih centara u Engleskoj, Škotskoj i Velsu.

  Najavljena i povećanja plata

  Ovaj lanac je najavio i povećanje plata od marta sledeće godine, što bi moglo da ga učini supermarketom sa najvećim platama u ovoj državi.

  Naime, Lidl planira da poveća minimalnu platu za zaposlene izvan Londona na 10,1 funti (12 evra) po satu, sa stopama do 11,4 funti (14 evra) za iskusnije radnike. U glavnom gradu važiće više stope, saopštili su iz ove kompanije.

  Dodaje se da je povećanje priznanje za „naporan rad i posvećenost kolega na prvoj liniji tokom poslednjih 18 meseci pandemije“.

  „Početne plate će se povećati sa 9,5 na 10,1 funti po satu izvan Londona i 10,85 na 11,3 funti u glavnom gradu od marta 2022. godine, a kolege će zarađivati do 11,4 i 12,25 funti, u zavisnosti od dužine radnog staža“, kazali su iz Lidla.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE