Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  A1 značajno unapredio kvalitet mreže i prestigao Telenor u RATEL-ovom merenju

  A1 Srbija je zauzeo drugo mesto u nacionalnom benchmarkingu, koji sprovodi Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL). Prema objavljenim rezultatima izveštaja za 2021. godinu, A1 mreža je imao najkraće prosečno vreme uspostave veze u gotovo svim sredinama i ostvario prednost na testovima  prenosa podataka zahvaljujući ostvarenim većim prosečnim brzinama prenosa malih fajlova.

  Ovaj rezultat ostvaren je zahvaljujući jednim od najvećih investicionih ciklusa kompanije tokom kog je unapređena infrastruktura, prošireni su radio kapaciteti, a teren pripremljen za uvođenje novih tehnologija. Ove godine je izgrađeno više od 130 novih baznih stanica, a ukupni radio kapaciteti su povećani za 60%.

  Unapređenje infrastrukturnih kapaciteta rezultiralo je i time da A1 ponese titulu najbrže mobilne mreže u Srbiji u 2021. prema podacima kompanije Ookla®, globalnog lidera u praćenju performansi mobilnih i širokopojasnih mreža, tvorca popularne aplikacije Speedtest.

  Rezultat RATEL benchmarknga mobilnih mreža stiže kao još jedna potvrda kvaliteta od posebnog značaja, imajući u vidu da je ovo prva godina u kojoj kompanija posluje pod A1 brendom.

  Merenja su sprovedena tokom oktobra i novembra 2021. Za ocenjivanje ukupnih performansi i rangiranje mobilnih mreža, testirano je 5 glavnih tipova usluga, i to: govorna usluga, prenos podataka, web browsing, YouTube i usluga prenosa poruka (putem what’s up aplikacije). Mreže su testirane na mobilnim telefonima u isto vreme, na istim rutama, u malim i velikim urbanim sredinama, kao i na otvorenom putu.

  Rezultati Benchmark mobilnih mreža i detaljne informacije nalaze se na linku http://benchmark.ratel.rs/.

  Izvor: BIZLife

  Foto: A1 Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE