Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rade Rakočević: KAKO DA kalkulišemo rizike berzanskog poslovanja?

    U novoj epizodi “Kako da” Rade Rakočević, berzanski stručnjak i preduzetnik, vlasnik i direktor društva za investiranje Senzal Capital, otkriva kako kalkulisati rizike berzanskog poslovanja.

    Kako kaže, pre početka trgovine na berzi je važno znati sa kakvim rizicima ste spremni da se nosite. Kako ističe, važno je da se u tome bude vrlo iskren.

    „Ne smete da kažete da vi to možete, meni nije problem da izgubim pet i deset posla. Ja sam iz svog iskustva video da se to raspadne čim neka akcija počne da gubi“, priča Rakočević.

    kako da

    Rade Rakočević Kako kalkulisati rizike berzanskog poslovanja?

    Prvi korak: Podnositi rizik

    Kako kaže, prvi korak da se podnosi rizik je da se investira novac koji vam zaista neće biti potreban duži period.

    „Ja uvek govorim, ljudi investiraju u nekretnine ne računajući da će ih prodati za mesec dana ili sedam dana, već računaju da će ih držati pet godina, 10 godina, da ih ostave deci itd. Kada dođe trgovina akcijama, svako je toliko osetljiv na najmanji pad, na najmanju korekciju posle tri, sedam dana. Bolje je ne investirati ako se ne ulaže na taj način u berzu“, priča Rakočević.

    Ostale savete berzanskog stručnjaka Radeta Rakočevića na temu rizika pri ulaganju na berzu poslušajte u videu: KAKO kalkulisati rizike berzanskog poslovanja?

    Podsetimo, medijska kuća BIZLife pokrenula je ovaj SERIJAL sa idejom da od stručnjaka iz određenih oblasti saznamo kako u njihovoj oblasti ostvariti uspeh.

    Sve ranije epizode možete pogledati na OVOM LINKU.

    Izvor: BIZLife

    Foto: BIZLife

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE