Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nedostatak radne snage u turizmu: Poslodavac odlučio da nagradi radnike sa 8.000 kuna

    Jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu Aminess hoteli i kampovi u 2022. odlučio je da nedostatak radne snage u turizmu reši tako što će uložiti 8 miliona kuna (oko milion evra) u nagrade za svoje zaposlene.

    Zaposleni će tako biti nagrađeni sa po 8.000 kuna (1.000 evra) koje će im biti isplaćene tokom sezone 2022. Aminess za predstojeću sezonu traži ukupno 1.000 zaposlenih za rad na različitim destinacijama, prenosi Poslovni dnevnik.

    Nedostatak radne snage za poslove kuvara, konobara….

    Trenutno imaju otvorene konkurse za zapošljavanje na pozicijama kuvara, pizza majstora, konobara, barmena, recepcionara, sobarica…

    Pizza majstor

    Pizza majstor

    Aminess će svojim zaposlenima osigurati i brojne dodatne benefite poput božićnice koja je, primera radi, prošle godine iznosila 3.000 kuna, regresa, poklon detetu, novčanu naknadu za rođenje deteta, sezonske nagrade, smeštaj, tople obroke, kao i plaćene troškove prevoza.

    Takođe, kompanija redovno isplaćuje jubilarne nagrade, a njihovi zaposleni učestvuju i u posebnim programima nagrađivanja u kojima se biraju radnici meseca i godine, koji se novčano nagrađuju i do 10.000 kuna za radnika godine.

    „Turistička sezona pred nama biće izazovna jer se sektor i dalje suočava sa hroničnim nedostatkom radne snage. Tom izazovu moramo doskočiti i zaposlenima osigurati što kvalitetnije uslove rada. To s jedne strane podrazumeva povećanje materijalnih uslova, dodatne materijalne i nematerijalne benefite, ali i veća ulaganja u edukacije i karijerni razvoj zaposlenih.

    Sezonski posao odavno više nije samo sezonski, našim zaposlenima moramo osigurati stabilnost u ovim izazovnim vremenima, a naša će ulaganja tome sigurno doprineti“, rekla je Zrinka Bokulić, predsednica Uprave Aminessa.

    Hrvatski turizam „krizira“ za radnicima

    Gotovo milion kuna za edukaciju radnika

    Za edukacije zaposlenih Aminess samo ove godine planira da izdvoji gotovo milion kuna.

    „Nastojimo da stvorimo atmosferu u kojoj svako ima priliku da razvije svoje potencijale i da za to biti nagrađen. Više od polovine sezonskih  radnika su povratnici, što je potvrda da smo uspeli u svojim idejama, a to je pozicionirati se kao poželjan poslodavac kome je briga za zaposlene na prvom mestu“, izjavila je Marina Perić, rukovodilac ljudskih resursa u Aminessu.

    Potrebno 1.000 radnika na više destinacija

    Aminess za nadolazeću sezonu traži ukupno 1.000 radnika za rad na različitim destinacijama.

    Trenutno imaju otvorene konkurse  za zapošljavanje na pozicijama kuvara, pizza majstora, konobara, barmena, recepcionara, sobarica, poslastičara te radnicima u hortikulturi i održavanju, a u potrazi su i za timom koji će raditi u novom Aminess Khalani Beach Hotel u Makarskoj, prvom hotelu s pet zvezdica u Aminess portfelju, koji će svoja vrata otvoriti tokom predstojeće sezone.

    Izvor: Poslovni.hr

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE