Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Knjige

  7 knjiga koje će vam pomoći da prevaziđete PREDUZETNIČKE STRAHOVE

  Dobri preduzetnici moraju da imaju hrabrosti da bi uspeli, ali deluje da je tu hrabrost sve teže posedovati. Između globalne recesije i pandemije koja se ubrzava, tržište može izgledati mnogo više neprijateljski nastrojeno prema vama nego ikada.

  Ne postoji lak način za prevazilaženje preduzetničkih strahova, ali čitanje korisnog štiva je jedna od najboljih opcija, barem za početak. Pre nego što se suočite sa sopstvenim izazovima, najbolje je poslušati priče, iskustva i razmišljanja preduzetnika koji su to sve već prošli i koji su se, baš kao i vi,  nalazili u istoj poziciji.

  Za vas smo izdvojili 7 knjiga uspešnih preduzetnika koje će vam pomoći da prevaziđete svoje strahove i načinite prvi korak:

  1. Create and Orchestrate: The Path to Claiming Your Creative Power from an Unlikely Entrepreneur, Marcus Whitney

  Ako je Marcus Whitney mogao da napusti koledž i da od čoveka, bez mesta koje bi mogao nazvati svojim domom, postane jedan od najuspešnijih preduzetnika u Nešvilu, onda ne postoji ništa što bi vas moglo da spreči da postignete isto. Knjiga otkriva neverovatne detalje i iskustva iz života preduzetnika, koji vam, čitajući ih, pomažu da bolje razumete načine na koje možete da ostvarite svoje snove.

  2. Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead, Brené Brown

  Preduzetniku suzdržavanje od rizika može izgledati kao prednost. Knjiga  Brené Brown ne samo da demantuje tu tvrdnju, već pokazuje i kako vas oslanjanje na sopstvene nedostatke može učiniti uspešnijim preduzetnikom. U svom istraživanju, Brown pokazuje snagu koju naši nedostaci mogu imati u profesionalnom okruženju, a ova knjiga vam može pomoći da vidite kako svoje strepnje pretvoriti u bogatstvo.

  3. Fireproof: A Five-Step Model to Take Your Law Firm from Unpredictable to Wildly Profitable, Mike Morse i John Nachazel

  Advokati su inteligentni, uspešni i visoko obrazovani, ali malo njih zna kako da vodi stvarni posao. Kada je Maike odlučio da otvori sopstvenu advokatsku kancelariju, brzo je saznao da se tu krije mnogo više od jednostavnog upravljanja kompanijom. Ova knjiga je prikaz svega što je Morse naučio tokom svog dugog putovanja, fantastičan primer kako ovaj korak možda i nije lak, ali su rezultati gotovo uvek vidljivi.

  4. Invisible Marketing: A Hidden Tool for Connecting with Consumers through Licensing, Jeff Lotman

  Za poslovne lidere ništa nije strašnije od ideje da brend koji ste stvorili prepustite nekom drugom na upravljanje, ali Jeff Lotman u svojoj novoj knjizi pokazuje da bi to mogla da bude samo tajna rasta. Ovo delo je posvećeno istraživanju umetnosti licenciranja brenda i kako dopuštanje drugima da šire priču o vašoj kompaniji može biti jednako oslobađajuće koliko i zastrašujuće.

  5. Breaking the Code: Five Steps to a Life-Changing Software Development Job, Bobby Davis Jr.

  Ljudi više nego ikad ostavljaju svoj stari sektor iza sebe i započinju iznova u svetu tehnologije. Iako to u prvi mah može ponuditi mogućnost velikih priliva, nikada nije lako stvoriti nišu na novom tržištu. Knjiga Bobby Davis Jr.-a zapravo je uputstvo za pronalaženje velikih profesionalnih prilika nakon što odlučite da je tehnologija za vas. Posedovati veštine je jedna stvar, ali biti u stanju da ih iskoristite je nešto sasvim drugo, a ova knjiga vam omogućava da se lakše probijete na vašem odabranom tržištu.

  6. Broken, Bankrupt, and Dying: How to Solve the Great American Healthcare Rip-off, Brad Spellberg

  Zdravstvo je dosledno glavno pitanje za sve Amerikance, ali čini se da se niko ne može usaglasiti oko toga šta je problem. Knjiga Bred Spellberga jedan je od najcenjenijih i sveobuhvatnijih pogleda na to šta nije u redu sa zdravstvom SAD-a i koji bi sledeći koraci trebalo da budu. Štivo nije lako za čitanje, ali je moćan pokazatelj koliko hrabrosti će trebati da se popravi toliko raštimovan sistem.

  7. Don’t Be a Stranger: Create Your Own Luck in Business through Strategic Relationship Building, Lawrence R. Perkins

  Koliko god frustrirajuća mogla biti, stara poslovica ostaje večna istina: u poslu nije važno šta znate, već koga znate. Stvaranje moćne mreže prvi je korak u kreiranju sopstvenog puta u poslu, a ova knjiga vam može pomoći da znate kako to da ostvarite. Autor je čitavu svoju karijeru, punu mudrosti, spakovao u jednu knjigu, a preduzetnici koji žele da naprave sledeći korak sigurno ne bi trebalo da je preskoče.

  Preduzetnici koji su spremni da naprave velike skokove u karijeri moraju se u potpunosti pripremiti pre nego što to učine. Priprema je ključni deo hrabrosti. Čitanje nekih od ovih knjiga možda ne garantuje uspeh, ali će vam sigurno pokazati kako uspeh izgleda.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE