Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  6 reči koje ne bi trebalo da koristite u CV-ju (a i dalje to radite!)

  Zlatno pravilo konkurisanja za posao jeste da CV treba „prilagođavati“ za svaki posao za koji se prijavljuje. Ipak, iako unosite nešto novo i sveže svaki put, i dalje vas ne zovu na intervju? Izgleda da je do vas. Možda nije problem toliko u radnom iskustvu ili u obrazovanju, koliko do toga da se vaša radna biografija ne razlikuje – ima puno klišea.

  Izbegavajte ove reči, jer vas neće istaći, već obrnuto, utopiće vas u more istih biografija, piše Business Insider.

  1. Perfekcionista
  Mnogi misle da je ova reč najbezbedniji način da opišete sebe, ali u praksi to nije tako. Ako je u pitanju neka ozbiljnija pozicija, ni pod razno ne stavljajte ovu reč jer ne želite da ostavite utisak mikro-menadžera. Čak i kod poslova koji zahtevaju da obraćate pažnju na detalje, nazivati sebe „perfekcionistom“ može da zvuči više kao da ste opsesivni a ne fokusirani.

  2. Multi-tasker
  Većina ljudi zapravo ne može da radi nekoliko stvari istovremeno, samo brzo prelaze sa jednog zadatka na drugi… Iako može da deluje da su produktivni, multitaskeri su često dekocentrisani, i moguće je da „otaljavaju“ ili se ne udubljuju previše u posao.

  3. Vredan
  Niko neće napisati u biografiji da nije vredan. Navodi o vašim sposobnostima treba da su proverljivi i merljivi, i trebalo bi da mogu da se protumače iz razgovora za posao ili iz biografije.

  4. Entuzijasta i strastven
  Kao i kod prethodne stavke, nemojte pisati ništa što ne možete i da dokažete.

  5. Reference su dostupne na zahtev
  Kada malo razmislite, proveravanje vaših referenci poslednje je što bi poslodavac uradio da želi da vas zaposli. To će možda doći na red tek nakon nekoliko intervjua, a ponekad i nakon procene.

  6. Timski igrač – koji dobro funkcioniše i individualno
  Kada ne možemo ničeg dobrog da se setimo onda koristimo klišee poput „timski igrač“. Ovakva fraza ne znači ništa ako je ne potkrepite nekim primerom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE