Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 saveta Dragana Filipovića mladim menadžerima (VIDEO)

  Predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali osiguranja Dragan Filipović, kojeg je Srpska asocijacija menadžera izabrala za  „Menadžera godine“ podelio je 5 saveta za mlade menadžere iz svoje dugogodišnje karijere.

  1. Slušajte dva puta više nego što govorite! Nije nam priroda slučajno dala par ušiju i jedna usta. Ono što pričate je nešto što već znate a dok slušate uvek možete naučiti nešto novo i proširiti svoje vidike.
  1. Budite doživotno gladni, ali ne hrane, već novog znanja i unapređenja sopstvenih veština. Oni koji ne napreduju sa znanjem i novim trendovima, više ne ostaju u mestu kao nekada davno, nego padaju, pošto se svet kao i pojedinci brzo menjaju. Budite ,,divlji entuzijasta” – radoznali, pozitivni, energični, puni života, otvorenog uma.
  1. Ubacite ,,kamenčić u cipelu” da vas stalno žulja i da vas natera da se ne uspavate, da ne pomislite posle jednog uspeha da je ,,svet vaš”. Ne zadovoljavajte se DOBRIM jer je dobro neprijatelj ODLIČNOG!
  1. Naučite da kažete NE jer svaki put kada kažete DA nečemu što nije važno, rekli ste NE nečemu važnom! Odredite jasne ciljeve, prioritete i akcije koje će vas dovesti do ostvarivanja tih ciljeva. Ne gubite vreme na stvari koje vas odvraćaju sa tog puta.
  1. Budite timski igrač a ne tzv. usamljeni jahač koji sve poslove radi sam/a, koji samo veruje sebi, koji ne delegira poslove, ne traži povratne informacije. Samo timovi mogu da doguraju daleko. Samo timovi stvaraju nove predvodnike i naslednike.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Generali

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE