Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 pojmova koje nikada ne treba da pretražujete na Guglu

  U većini slučajeva pretražival Gugl (Google) može biti od velike pomoći u pronalaženju nečega što vam je potrebno. Međutim, može se desiti da nekad radi protiv vas.

  „Bright Side“ je napravio spisak nekoliko stavri koje ne bi trebalo da guglate.

  Simptomi – Kada je reč o zdravstvenim problemima, postoji mnogo veb stranica koje su specijalizovane za takav sadržaj i naravno većinom njih ne upravljaju medicinski stručnjaci. Ako guglate vaše simptome na internetu, to vam definitivno neće pomoći. Desiće se suprotno, osećaćete se još gore i početi da paničite. Ako imate bilo kakav zdravstveni problem ne pitajte ’’Doktor Google’’, posetite pravog lekara.

  Kriminal – Ovo je ozbiljno. Možda ste pokušali da istražite „kako napraviti bombu“ ili „kako napraviti amfetamine“ iz čistog interesa. Imajte na umu da usluge sigurnosti i kontrole narkotika uvek prate ove vrste pretraživanja, a vaša IP adresa može da se pojavi u takvoj bazi podataka. Ne bi bilo dobro a upadnete u nevoju zbog vaše radoznalosti.

  Rak – Ovo je situacija kada što manje znate to bolje. Postoji toliko vrsta ove bolesti i većina njih se javlja sa simptomima koji često mogu biti uzrok nekih bezazlenih stanja. Većina ljudi to doživljava, kao što su vrtoglavica, mučnina i slično. Bez razloga ćete početi da paničite.

  Pluća pušača – Mnogi od vas su pušači, a povremeno i razmišljate o štetnosti cigareta za vaš organizam, posebno šta one rade vašim plućima. Internet je pun slika koje nisu ni malo prijatne za videti sa natpisom kako izgledaju pluća pušača, a vi biste to mogli previše ozbiljno shvatiti. Ukoliko se odlučite da ovo istražite neka vam to bude motivacija da ostavite cigarete.

  Porođaj – Svi ste gledali filmove u kojima su scene porođaja, gde žene glasno vrište, a doktori pokušavaju da ih umire – to tako izgleda samo na filmu. Međutim, pravi proces porođaja je sto puta gori. Nije preporučljivo za žene, jer ih može obeshrabriti da imaju decu uopšte. Zato ne pokušavajte da pretražite ovo.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: D.A.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE