Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 jednostavnih načina da vaše POPODNE bude PRODUKTIVNO

  Podne je manje produktivan deo dana i zato treba da napravite dobru taktiku kako biste izvukli maksimum iz ovog dela dana. Ono može biti izvrsno za unapređenje vašeg uspeha zato se trudite da ga unapredite i učinite što boljim ovim malim taktikama.

  Imajte plan

  Kada se usmerite na određenu ideju vi dajete svoj maksimum. Ne dozvolite da se ’razvlačite’ celo popodne na kraju ne radeći ništa. Vreme nakon posla može odrediti vaš budući uspeh ukoliko ga dobro usmerite, piše Let’s reach success.

  Energija za vreme jela

  Vreme za ručak je ključno pre vašeg ulaska u popodne. Jedite dosta ugljenih hidrata i proteina, zdrave namirnice kao što su žitarice, meso, riba, jaja, pasulj i mlečni proizvodi. Voće i povrće su dobri ali nemojte da to bude vaše glavno jelo za ručak. Takođe, idite na ručak sa kolegama i budite u društvu kako biste podstakli smeh i napunili se pozitivnom energijom. To vreme možete iskoristiti i za neformalne sastanke i brejnstorming. Odlična je ideja da odremate 10 do 20 minuta što će vam dati energiju i nećete utonuti u dubok san koji će učiniti da budete grogi. Najbolje će vam od svega prijati šetnja.

  Radite jedno po jedno

  Verovatno ste pobornik ideje da je multitasking najbolja stvar da izađete na kraj sa gomilom obaveza ali ukoliko se okrenete konceptu ’monotaskinga’ primetićete da vaš nivo produktivnosti raste. Podelite svoj dan u blokove i dopustite sebi da između njih ne radite apsolutno ništa. Ne gledajte u telefon, mejlove već se fokusirajte samo na projekat koji trenutno radite.

  Izvucite maksimum iz svog jutra

  Imajte na umu da je jutro dokazano najproduktivniji deo dana. Kako se ne biste osećali beskorisno u podne i kako vam se ne bi činilo da ne možete da obavite sve premestite najveće projekte i najteže obaveze za prepodne. Na taj način lakše stvari, kao što je odgovaranje na mejlove ili manje zahtevne obaveze, će ostati za podne kada imate inače manje koncentracije. Tada ćete biti produktivni u skladu sa mogućnostima.

  Prekinite da gubite vreme na sastancima

  Ne dozvolite da vam sati prolaze u ćaskanju na sastancima koji mogu da se rasplinu u nedogled. Naznačite da nemate mnogo vremena i po tezama naznačite koje teme treba da obradite kako bi svi unapred znali da se pripreme. Dobar trik je da zakažete sastanak u specifično vreme na primer 12:56 ili 14:03 kako biste privukli pažnju i unapred naznačili ljudima da treba da budu kratki i efikasni.

  [preporucene_vesti ids=“258559, 249254, 238375″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE