Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Senzualni tropski modernizam

  Kreativna i strastvena; žena sa vizijom koja ide daleko ispred svog vremena. Arhitekta, dizajner i intelektualka, Lina Bo Bardi otelotvoruje latinoamerički pristup modernizmu; koji je u isto vreme racionalan i senzualan, uglađen i luksuzan, atletski i poželjan, haj-tek i umetnički.

  Bo Bardi se povezuje sa Tropikalijom , avangardnim kulturološkim pokretom čija je inspiracija bila ultimativna egzotična ikona, Karmen Miranda. Album iz 1968. “Tropicália: ou Panis et Circensis” grupe umetnika (koji je uključivao i Bardine prijatelje: Caetano Veloso, Gilberto Gil, and Gal Costa) bio je svojevrsni muzički manifest koji je posluzio kao idealna zvučna podloga za chica boom beat inspiraciju Max Mare za ovu sezonu.

  Dizajn se često definiše kao „uređivanje haosa“ ali Bo Bardi se nije plašila da prigrli haos. Njene gotovo brutalne betonske i staklene strukture ne bi bile potpune bez kišnih šuma koje rastu oko njih (i kroz njih). Ekstravagantna flora i fauna koju je obožavala inspirisala je raskošne printove; pačvork koji je oslikavao preciznu geometriju njene arhitekture. Kroz slojeve pocepanih propagandnih postera nazire se vreva dizajna, kulture i politike u koje je Bo Bardi uložila sebe.

  Bo Bardi je kreirala neke od najpoželjnijih dizajnerskih klasika. Bola de Latao stolice iz njenog doma, Casa de Vidro, danas izgledaju jednako dobro kao i 1951.godine, izrađene u iznošenoj koži prirodne boje, sa suptilnim stepom sedla koji se takodje pojavljuje na luksuznoj napa kozi, artiklima sa dva lica i novoj BoBag tasni.

  Kao i Max Mara, i Bo Bardi je volela tradicionalne veštine kožarskog zanata ali je usvojila i nove tehnologije. Max Mara pozajmljuje visok kvalitet žerseja i najlona iz sportskih arena za glamurozne uske haljine,bodije i kombinezone sa toplotnom obradom. Mrežice u materijalima na haj-tek način preobražavaju dizajnersku ikonu brenda Max Mara, 101801.

  Sjajne nove Lina naočare za sunce i tehno-klompe sa drvenim đonom u Bardi maniru, kompletiraju izgled.

  Za moderne žene sa velikim idejama, Max Mara Proleće/Leto 2017 kolekcija predlaži novu kombinaciju raskošnog modernizma; inteligentna, smela i seksi moda sa vekom trajanja poput dizajna Bo Bardi.

  Izvor: BIZLife magazin

  Foto: MaxMara

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE