Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  5 izgovora za NEPLAĆENE FAKTURE od kojih se finansijama diže kosa na glavi

  Koliko vam se puta desilo da uspostavite odličnu saradnju sa klijentom, „pogodite“ posao lako, čitava komunikacija teče glatko, ali kad dođe vreme da se ispostavi račun – tajac.

  U kojoj god da ste branši i kojim god poslom da se bavite, ukoliko on podrazumeva i izdavanje faktura, ovakve situacije vam nisu strane.

  Ovo je 5 najčešćih izgovora za neplaćene fakture od kojih vam se, sigurno, diže kosa na glavi:

  Promenili smo adresu

  Izgovor koji mnogima ne bi pao na pamet da uopšte može da im se desi i realno nije tako čest, jer se firme ipak ne sele svaki dan. Ali, itekako vas može zaboleti ako ne proveravate tačne adrese svojih platiša.

  Mora da se slaže u paru

  Ukoliko iznose svojih usluga preračunavate iz strane valute, doboro vodite računa da se usaglasite sa kursom onoga koji vam plaća jer dok god se iznos ne slaže u paru, pojedini klijenti neće platiti fakturu.

  Valuta 120 dana

  Uobičajeni rok, odnosno kako se obično naziva, valuta plaćanja je 30 dana. U nekim slučajevima može biti i 60 dana. Ali, ima i firmi koje određuju rok plaćanja od čak tri ili četiri meseca, tako da dobro obradite pažnju ukoliko vam ne stiže uplata, da nije u pitanju duži rok.

  Faktura nam nije stigla poštom

  Ako je klijent probio rok plaćanja, jedan od razloga može biti i taj što im faktura nije stigla poštom, tako da proverite da vams e možda nije i to dogodilo.

  Evo samo da proverim sa finansijama

  Poslednji na listi nepopularnih izgovora za neplaćanje faktura jeste prebacivanje odgovornosti na finansije, tako da morate biti strpljivi i u ovom slučaju.

  Koji su najoriginalniji izgovori koje ste vi čuli od klijenata kada dođe vreme za naplatu fakture?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE