Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niškim funkcionerima po 40.000 dinara da „prežive“ krizu

    Skupštinski Odbor za administrativna pitanja doneo je rešenje o isplati 40.000 dinara svim funkcionerima na stalnom radu, radi prevazilaženja energetske krize u predstojećem periodu.

    Iz Odbora kažu da će solidarnu pomoć dobiti preko 20 zaposlenih, a iz opozicije apeluju na Grad da novac usmeri socijalno ugroženim Nišlijama.

    Rešenje o isplati zbog prevazilaženja negativnog uticaja i posledica energetske krize u predstojećem periodu, doneto je na sednici Odbora za administrativna pitanja.

    Ono podrazumeva isplatu solidarne pomoći gradskim funkcionerima, odnosno svim imenovanim, izabranim i postavljenim licima, a kojih je po rečima predsednika Odbora Nikole Ilića, preko 20.

    Nemamo tačan broj ljudi, rešenje je doneto na osnovu aneksa posebnog kolektivnog ugovora. Ne na predlog Odbora, jer mi samo sprovodimo ono što je u našim aktima, rekao je Ilić.

    Za razliku od Ilića koji ne vidi ništa sporno u isplati solidarne pomoći gradskim funkcionerima, odbornik Miodrag Stanković zahteva da Grad Niš odustane od isplate 40.000 dinara i da taj novac preusmeri na socijalno ugrožene kojima je novac najpotrebniji.

    moja prva plata

    BIZLife

    Građani Niša su u ozbiljnim finansijskim problemima, nalazimo se u sred energetske krize, te smatram da Grad Niš svoj budžet treba da troši štedljivo i racionalno, a ne na podmirivanje partijskih funkcionera, rekao je Stanković.

    Stavove Stankovića, predsednik Odbora Ilić komentariše samo kao pokušaj populizma i „sakupljanja političkih poena“ jer su, kako kaže, prilikom donošenja rešenja ispoštovani svi propisi i nema ničeg neprihvatljivog.

    Prema nezvaničnim informacijama ovu pomoć dobiće i svi stalno zaposleni u Gradskoj upravi, a koliki ih je tačno pitali smo Upravu za finansije, odakle očekujemo odgovor.

    Izvor: Južne vesti

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE