Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  30.000 potpisa: Od SUBVENCIJE za jedno e-vozilo PET novih kućnih ložišta

  Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je da je za sedam dana više od 30.000 građana potpisalo peticiju „Rešenje za zagađenje“, kojom se traži preusmeravanje budžetskih sredstva za zaštitu životne sredine.

  Kako se navodi u saopštenju, Vlada Srbija je prošle i ove godine opredelila 120 miliona dinara za subvenciju električnih i hibridnih automobila, što su ocenili neracionalnim trošenjem novca građana.

  Oni su tražili da se novac opredeljen za rešavanje problema zagađenja, za koji tvrde da se najvećim delom ne iskoristi, opredeli za kupovinu ekoloških ložišta kako bi se ljudima skromnijeg imovnog stanja zamenila stara ložišta koji su, pored termoelektrana, jedni od glavnih zagađivača.

  „Umesto subvencionisanja jednog automobila, za isti novac bi pet siromašnih domaćinstava moglo da zameni svoje kućno ložište“, ocenili su iz udruženja.

  U okviru kampanje „Rešenje za zagađenje“ zatraženo je da se, prema informacijama od javnog značaja, iznese podatak koliki deo opredeljenih sredstava se potroši i na koji način.

  Pored Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, peticiju su pokrenuli Beogradska otvorena škola, Tim Kreni Promeni, Eko straža, Zelena patrola, RES fondacija i više lokalnih udruženja iz Šapca, Smedereva, Kraljeva, Kragujevca i Beograda.

  Raste prodaja električnih i hibridnih automobila u Srbiji, a neki će ih dobiti i besplatno

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE