Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  3 perspektivne INDUSTRIJE za započinjanje posla upravo sada

  Preduzetnici su iskoristili priliku da osnuju nove kompanije u najrazličitijim industrijama tokom pandemije Covid-19. Iako neće svi ovi poduhvati biti uspešni, preduzeća koja pomažu u ublažavanju nekih novih izazova stvorenih pandemijom spremna su za dugoročni rast.

  Evo tri industrije koje pružaju obećavajuće mogućnosti za preduzetnike koji žele da započnu novi posao.

  1. Beskontaktna tehnologija

  Jedna od najznačajnijih poslovnih prilika direktno je povezana sa jednim od najrasprostranjenijih problema ere koronavirusa: rizikom od prenosa virusa u zajedničkim prostorima kao što su maloprodajne prodavnice.

  „Mnoge prehrambene prodavnice i druga preduzeća već su unapredila svoje sisteme prodajnih mesta kako bi omogućila kupcima da plaćaju pametnim telefonom ili beskontaktnom karticom pre pandemije. A ove godine je bilo više interesovanja za sisteme bez blagajne poput onih koji se koriste u Amazon Go prodavnicama“, kaže Laura Kenedi, viši vodeći analitičar za maloprodaju u istraživačkoj firmi CB Insights.

  Kompanije takođe razvijaju više opcija samoposluživanja, poput „pametnih“ automata kompanije Vengo Labs i kioska kompanije Valyant AI, kako bi kupci mogli da naruče sve, od salata do uzoraka kozmetike, uz minimalan kontakt.

  Iako je ranije bilo dosta hajpa oko ovih tehnologija, kaže Kenedi, pandemija je ubrzala postojeće trendove. Trgovci na malo i dalje će prihvatati načine za ubrzavanje transakcija i pružati kupcima više načina za kupovinu.

  2. Telemedicina

  Već rastuća industrija, telemedicina se brzo istaklo kao praktična alternativa manje bitnim pregledima kod lekara nakon što je pandemija dovela do novih pravila oko uživo poseta. Čak i nakon što vakcina protiv koronavirusa postane dostupna, ljudi koji su koristili, takozvane, telehealth usluge verovatno će je nastaviti da ih koriste zbog raznih pogodnosti.

  Tokom samo šest nedelja između februara i aprila, startapi u tom polju prikupili su 190 miliona dolara. Prema izveštaju kompanije za istraživanje tržišta IBISWorld iz avgusta 2020. godine, očekuje se da će prihodi kompanija u telehealth industriji vredne 3,2 milijarde dolara rasti 8,3 procenta godišnje tokom svake od narednih pet godina.

  Industrija uključuje virtuelnu primarnu zaštitu, televizijsku terapiju, zdravstveno osiguranje, apotekarske usluge, komplete za kućno testiranje i uređaje i aplikacije za daljinsko praćenje pacijenta. Iako kompanije u industriji moraju da se pridržavaju strogih propisa u vezi sa privatnošću pacijenata i odobravanjem medicinskih uređaja, stručnjaci predviđaju da će telehealth postati standardna praksa za mnoge pružaoce usluga.

  3. EdTech

  Pandemija je primorala škole da se brzo digitalizuju, a on-lajn učenje će verovatno ostati ključna komponenta obrazovanja čak i nakon što pandemija prođe, navodi se u septembarskom izveštaju CB Insights. Prihod za ed-tech kompanije takođe se povećao za više od 300 procenata u proseku između marta i jula, prema istraživanju kompanije za razvoj softvera Rootstrap. Te kompanije uključuju platforme na kojima nastavnici mogu da planiraju lekcije i prate napredak učenika, usluge internet podučavanja, dodatne alate poput matematičkih igara i on-lajn kurseve za visoko obrazovanje.

  Outschool, koji nudi onlajn kurseve za decu od 3 do 18 godina, prijavio je 37.000 novih učenika samo u poslednje dve nedelje marta, navodi kompanija.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE