Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Toyota (Pixabay)

    2025. više od 600.000 vozila: Japanski gigant ubrzava proizvodnju e-automobila

    Tojota najavljuje hiperprodukciju električnih automobila, a od 2026. godine na tržište lansira prvi EV sa novom generacijom baterija sa tehnologijom čvrstog elektrolita i autonomijom od minimum 800 kilometara.

    S obzirom na to da je još uvek prilično pasivan igrač na polju čisto električnih automobila i da u prvom planu drži hibride kao pionir ove tehnologije, globalna prodaja baterijskih vozila Tojota grupe bila je manja od 25.000 prošle godine.

    Tojota će ubrzati proizvodnju električnih vozila svojih marki Tojota i luksuznog Leksusa, objavio je list Nikkei.

    U izveštaju koji donosi Nikkei navodi se da će proizvođač automobila verovatno pojačati proizvodnju vozila na baterije u nadolazećim godinama kako bi 2025. dostigao godišnju proizvodnju veću od 600.000 vozila.

    Tome će indirektno doprineti nedavna najava razvoja nove generacije baterija sa tehnologijom čvrstog elektrolita s kojom japanski proizvođač ističe minimalnu autonomiju od 800 km, a prvi EV s tom tehnologijom bi trebalo da se pojavi 2026. godine.

    To se čini kao realniji cilj, budući da su predstavnici japanske marke ranije ambiciozno izjavili da ciljaju na prodaju od 1,5 miliona električnih vozila godišnje do 2026. i 3,5 miliona – oko jedne trećine trenutne globalne količine, do 2030. godine.

    Tojota je prošle godine prodala manje od 25.000 električnih vozila širom sveta, uključujući Leksus. Za ovu godinu je najavljeno povećanje proizvodnje električnih vozila na oko 150.000 vozila, dok se za iduću godinu planira postepeno povećanje u rasponu do 190.000 vozila.

    Nova pravila o električnim automobilima koštaće proizvođače milijarde evra

    Izvor: Klix

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE