Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tihomir Stanić

  “Zvala me Jelena Trivan da odustanem od filma Gorana Markovića“

  Glumac Tihomir Stanić izjavio je na N1 da ga je zvala predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan i da je tražila da odustane od produkcije filma Gorana Markovića, kao i da je on odbio tu ponudu.

  Nakon toga, prema njegovim rečima, poništen je konkurs Filmskog centra Srbije o finansiranju filmova reditelja Srđana Dragojevića, Gorana Markovića i Želimira Žilnika.

  „Ja sam producent filma Gorana Markovića. Ja nisam hteo da izlazim sa tim u javnost, ali mene je lično zvala Jelena Trivan i pitala me: ‘Jesi li odustao’?  Ideja je bila da ja odustanem od filma Gorana Markovića, i da onda taj konkurs prođe. Uz obrazloženje da je producent odustao i dobio sam preko nekih kurira razne primamaljive ponude. I rekao sam – ne. I neću nikada odustati“, izjavio je Stanić, prenosi N1.

  On je ocenio da su „nakon toga traljavo poništili konkurs“.

  „Nisam hteo da pričam o tome. To je privatni razgovor. Pitala me: ‘Šta radiš’? Odgovorio sam da sedim sa ljudima iz Srpskog klturnog društva „Prosveta“ iz Hrvatske i da dogovaram koprodukciju za predstavu. Ona mi kaže: ‘Ti ćeš da radiš? Ti koji radiš film o Radovanu Karadžiću? Inače, projekat Gorana Markovića je inspirisan periodom kada se Radovan Karadžić skrivao pod lažnim imenom u Srbiji. Ali to nije film o njemu. On ne zaslužuje da mi snimimo filmo njemu. On nas ne zanima. To je film o promeni identiteta“, objašnjava Stanić.

  Prema negovim rečima, rad na tom filmu, tema koja se poklapa oko murala, i Goran Marković koji govori o ljudima koji su na vlasti, je razlog da se ukine taj konkurs.

  „To im je trn u oku. I onda misle da će preko raznih stvari, mislili su da mogu da me ucene zbog raznih grešaka u mom životu… I onda su me zvali, i zato je odlagana ta odluka. I jedno „ne“ je njih primoralo da ponište ceo konkurs“, rekao je između ostalog Stanić.

  Izvor: N1

  Foto: N1/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE