Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zubni plak – najveći neprijatelj zuba i desni

  Piše: dr stomatologije Dajana Buš Haker

  Kontrola zubnog plaka poprilično je složen proces, zavisan od mnogih faktora. Zubni plak je zaslužan kako za nastanak karijesa, tako i upale desni, resorpcije kosti i nastanak parodontopatije kojoj sledi gubitak zuba. Pored mehaničkog uklanjanja naslaga, bitan faktor u ovom procesu čini i hemijska kontrola zubnog plaka.

  Hlorheksidin predstavlja zlatni standard u svetu antiseptika i zaslužan je za stvaranje bakterijske stabilnosti u usnoj duplji. Primenjuje se i kod osoba koje imaju upalne procese na sluzokoži usne duplje i  nakon hiruških intervencija, zarad brže regeneracije tkiva. Curaprox je razvio inovativnu liniju Perio Plus preparata na bazi hlorheksidina. Curaprox Perio Plus u svom sastavu ima dodatnu komponentu CITROX®, prirodni antiseptik, zadužen da neutrališe prebojavanje zubne krune koje izaziva dugoročna upotreba hlorheksidina, kao i da pojača najbitnije antiseptičko dejstvo. Curaprox Perio Plus se može naći u formi rastvora, paste i gela za lokalnu upotrebu, a međusobno se razlikuju po koncentraciji hlorheksidina, sastavu i dužini vremenske primene.

  Kada četkice nisu dovoljne u adekvatnom vođenju redovne i temeljne oralne higijene, treba uzeti u obzir da su na tržištu dostupni Curaprox Perio Plus, dopunski preparati, za čist i zdrav osmeh.

  Budite odgovorni prema svom osmehu!

  Više informacije potražite na online shop-u www.zdrav-osmeh.rs

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE