Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ZSF: Kinezi „zagorčavaju život“ meštanima sela kod Zrenjanina

  Nevladina organizacija Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) optužila je privatnu kinesku firmu Feitiansuye koja prerađuje plastiku da „zagorčava život“ meštanima Perleza u blizini Zrenjanina i onemogućava razvoj tog sela.

  „Meštani tvrde da kineska firma i dalje zagađuje životnu sredinu u njihovom selu. Ko god želi, to može da proveri. U blizini postrojenja oseća se neprijatan miris koji porizvodi mučninu i nagon za povraćanje“, navedeno je u saopštenju.

  U toj organizaciji dodaju da meštani tvrde da pogon, koji se nalazi u samom selu, zagađuje vazduh i kanal za navodnjavanje.

  Podsetili su da je aprila 2021. godine Inspekcija za zaštitu životne sredine iz Zrenjanina privremeno zabranila rad te fabrike, ali je u junu prošle godine postrojenje ponovo počelo sa radom, a kineski vlasnik je saopštio da su ispravljene sve nepravilnosti koje je inspekcija utvrdila.

  ZSF je naveo da je to dodatni problem za Perlez, koji, kao i većina dugih sela u tvom delu Banata, nema kanalizaciju, dok je voda zabranjena za piće i pripremanje hrane, a selo nije priključeno ni na gasovod.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE