Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ziđin

  Ziđin: Staricu više nećemo dirati, građani Majdanpeka su bezbedni

  Nakon završene sanacije Starica se neće dirati, a stanovnici Majdanpeka ne treba da brinu za svoju sigurnost, izjavili su za Radio televiziju Bor nadležni u kompaniji Ziđin.

  Reagujući na uznemirenost stanovnika Majdanpeka posle miniranja dela planine Starica, kompanija Ziđin odnosno nadležni u Rudniku bakra Majdanpek poručuju Majdanpečanima da mogu da budu potpuno sigurni u svoju bezbednost.

  Kao i u prošlonedeljnom saopštenju, naglašavaju da se sanacija opasne stenske mase radi uz sve neophodne dozvole i saglasnosti, neophodne mere bezbednosti i sve pripremne radove.

  Zato su, objašnjavaju, napravljena dva zaštitna kanala čiji je zadatak da zadrže svu količinu materijala koji ide prema gradu.

  U izjavi datoj RTV Bor, direktor Rudnika bakra Majdanpek Jian Heyuan, kazao je da je za njih „bezbednost najvažnija i u tom smislu smo preduzeli sve zaštitne mere. Brdo Starica se nakon sanacije raspucale stene više neće dirati“.

  Kako prenosi RTV Bor, koncept kompanije Zđin je bezbednost radnika i građana, zbog čega je potrebno otkloniti sve skrivene rizike i obezbediti bezbedan ambijent za rad.

  Kako je naš cilj zeleni rudnik, nakon ovih aktivnosti, koje se, inače, obavljaju uz sve neophodne dozvole i saglasnosti, devastirano područje, odnosno pomenuta dva kanala, biće rekultivisana po principu primenjenom na obližnjem brdu Koma, izjavio je za RTV Bor Jian Heyuan.

  Izvor: Danas

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE