Zoran Blagojević, Prvi korak je neophodan, Wiener Städtische osiguranje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zoran Blagojević, Prvi korak je neophodan, Wiener Städtische osiguranje

  Unazad nekoliko godina neretko smo pričali na temu da je neophodno promovisati osiguranje. Sama činjenica da se prvi put okupljamo na ovaj način i sa tim ciljem predstavlja prvi korak koji može da izgleda i beznačajan na nekom dugom putu, međutim taj prvi korak je neophodan, kaže za BIZLife predsednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja Zoran Blagojević nakon prvih „Srpskih dana osiguranja“.

  „Smatram da mi imamo šansu koju naravno treba da iskoristimo. Optimista sam i kada su moje kolege u pitanju iz osiguravajućih kompanija. Mi jesmo konkurenti, ali to ne isključuje zajedničke ciljeve i zajedničke interese, mogućnost saradnje i razmene informacija, bolje komunikacije sa eksternim učesnicima na tržištu osiguranja, uključujući naravno i državne organe“, kaže Blagojević.

  Koliko je važno da građani budu edikovani o važnosti osiguranja?

  To je isključivo naš zadatak. Moja iskustva su sledeća: uglavnom u malom broju slučajeva nakon uspešne prezentacije osiguranja ćete se susresti sa mišljenjem da je to nešto što ljudima ne treba, da je to nešto što nije potrebno, nije dobro i da to nije nešto što naš život može da unapredi. Postavlja se naravno pitanje mogućnosti ko šta može sebi da priušti, pitanje ekonomskog razvoja i potencijala, međutim, mislim da mi još uvek imamo dovoljno slobodnog prostora i po mom mišljenju ono što u narednom periodu treba da bude u fokusu lokalnih osiguravajućih kompanija je veće prisustvo i veći angažman u pokušaju da se napravi veći prodor na segmentu osiguranja privatne imovine.

  Kakve su specifičnosti sprskog tržišta osiguranja?

  Svako tržište ima specifičnost, pa je i strateška odluka naše Grupacije fokus na domaće tržište, domaći potencijal i domaće ljude. Lokalni ljudi najbolje poznaju lokalne prilike, pa su tako pored mene u našoj kompaniji kolege i koleginice sa ovih prostora. Jedna od specifičnosti ovog tržišta je i jedna od tema na panelima, a to je auto-odgovornost. Mi smo do sada bili jako uzdržani kada je taj posao u pitanju, ali je jako teško trčati trku na sto metara ako nekom date 40 metara prednosti. Pripajanjem Axa osiguranja mi smo pripojili i mrežu koja se bavi tom vrstom osiguranja, pa želimo da se iskažemo i na tom polju.

  Šta ćete pamtiti u 2017.godini kada je vaša kompanija u pitanju  i šta očekujete u narednoj godini?

  Moj najveći utisak za 2017.godinu je okolnost da smo u ovom momentu veoma blizu svojih planskih ciljeva što nam daje priliku da budemo optimisti što se tiče krajnjeg rezultata na kraju godine. To smo postigli u godini kada smo se susreli sa izazovom sa kojim do sada nismo imali susretali, a to je statusna promena, odnosno pripajanje Axa kompanije, što je svakako odnelo dosta naše energije, a nije predmet našeg core biznisa. I treće najznačajnije je da je sve to što sam spomenuo okončano uz sjajno angažovanje mojih saradnika koji na kraju krajeva predstavljaju osnovnu vrednost jedne kompanije. Naši planovi i ciljevi u 2018.ostaju manje više ne promenjeni u odnosu na prethodni period. Mi i dalje imamo ambiciju da budemo sa rastom iznad tržišnog rasta i da taj rast ostvarimo uz profitabilno poslovanje. Obzirom na posao koji smo do sada obavili ja sam veliki optimista.

  Globalno tržište

  „Hteo bih da napomenem da lokalno tržište osiguranja nisu često svesna da su deo globalnog tržišta. I to će se u narednom periodu osetiti. Naime, klimatske promene i dešavanja tokom ove godine koje apsolutno nemaju veze sa našim geografskim prostorom će itekako uticati na stanje tržišta osiguranja u Srbiji. Jer globalno tržište reosiguranja je osetljivo, što znači da će velike štete koje su se desile u Karibima imati uticaja i na tržište osiguranja u Srbiji“, kaže Blagojević.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE