Znate li da istu tehniku možete da koristite da impresionirate i na intervjuu za posao i na „dejtu“?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Znate li da istu tehniku možete da koristite da impresionirate i na intervjuu za posao i na „dejtu“?

  „Intervju za posao može da bude nalik ljubavnom sastanku“ piše autorka sajta Business Insider, i to na taj način što ne želite da se osoba sa kojom se sastajete oseća kao da ste joj 100. po redu (čak i da jeste), i da tražite bilo koga za svog partnera/partnerku. Koliko god možete, želite da se osećaju da su posebni.

  Kako piše autorka sajta Business Insider, bilo da ste na ljubavnom sastanku ili na razgovoru za posao, „Neka specifična pitanja mogu da učine da se druga osoba oseća posebnom, specijalnom za vas.“ To je neko ko je „uradio domaći zadatak“, ko zna nešto o vama, potrudio se da dozna neka vaša dostignuća, ili ono na šta ste ponosni.

  Tako je jedan poslodavac, koji je zaposlio kandidata, o njemu rekao:

  „Ta osoba me je pitala o nekim stvarima na koje sam najponosniji od kada sam osnovao kompaniju, i o nekim izazovima sa kojima smo se suočavali. Bilo je to upečatljivo pitanje, jer je pokazalo da se taj kandidat potrudio, istraživao i iskreno i radoznalo slušao odgovor.“

  Uopšteno govoreći, najbolja stvar je da istražujete o kompaniji, i iskreno smislite pitanja koja biste mogli da postavite. To su pitanja čiji vas odgovori istinski interesuju.

  Na primer, znate da je kompanija za koju ste aplicirali pokrenula novu platformu. Pitajte neka konkretna pitanja u vezi sa tim. I videćete rezultate – interesovanje je obično dvosmerno.

  Ako pokažete da ste veoma zainteresovani za kompaniju, poslodavac će najverovatnije misliti da odstupate od tipičnog kandidata. A kako je na sastanku? Ljudi vole da se osete posebnima, nekoliko zainteresovanih pitanja upravo mogu to da učine.

  [preporucene_vesti ids=”262859, 266340, 269134″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE