Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako da se spremite za VIDEO INTERVJU

  Bilo da tražite onlajn posao u inostranstvu ili da stalan posao u stranoj firmi koja posluje u Srbiji, veoma je verovatno da će jedan krug selekcije biti upravo video intervju jer sedišta HR-a ne moraju uvek biti u vašoj zemlji. Važno je da se za ovaj razgovor spremite na pravi način, a Corporette savetuje kako da to uradite.

  Pronađite mirnu prostoriju čija vrata obavezno mogu da se zatvore i po mogućnosti zaključaju. Poznat je primer profesora Roberta Kejlija kojem su deca ušla u sobu da se igraju dok je davao izjavu za BBC putem Skajpa. Ceo slučaj na kraju se završio njihovim porodičnim intervjuom ali u tom trenutku profesor se našao u veoma neprijatnoj situaciji. Upozorite sve u kući da budu tihi i dodatno stavite znak na vrata kao podsetnik.

  Postarajte se da pozadina bude neutralna. Pobrinite se da iza vas ne bude napadan print jer osoba koja vas ispituje treba da se fokusira samo na vas. Takođe, uklonite sve što ne želite da neko ko treba da vas zaposli vidi, od starih postera do neprimerenih poklona vaših prijatelja koji su draga uspomena.

  Vežbajte – snimajte se kamerom i pregledajte snimke. Vežbajte sa prijateljem preko video-poziva ili se snimajte samostalno. Obratite pažnju koji je najbolji ugao za snimanje, da li imate dovoljno svetla, da li je potrebno da poduprete kompjuter ili mobilni knjigama. Obratite pažnju kako izgledate na snimku, u šta gledate dok pričate i da li ste dovoljno razumljivi.

  Provera. Preuzmite najnoviju verziju programa koji ćete koristiti za ovakav vid poziva. Najčešće se koriste Skajp (Skype), Fejs tajm (Face time, samo za iOS) ili Viber. Obavezno proverite sve nekoliko dana pre intervjua i napravite poziv sa nekim kako biste bili spremni i kako ne bi bilo neprijatnosti na razgovoru.

  Uredite prostor oko sebe. Pored toga što ćete pospremiti i srediti sve oko vas opskrbite se svime što će vam biti potrebno. Imajte papir i olovku ukoliko bude potrebno da nešto zapišete, dobro je da otvorite CV i motivaciono pismo kako biste imali pred sobom ukoliko vas upitaju za detalje i ugasite sve mobilne uređaje kako vam ne bi odvraćali pažnju. Za svaki slučaj stavite čašu sa vodom van vidokruga ali kako biste je imali u slučaju da se razgovor oduži, a da vam se grlo osuši.

  Kako i kod svakog intervjua. Pripremite odgovore na najčešća pitanja koja se mogu postaviti na intervjuu za posao. Takođe i sami pripremite pitanja koja vas interesuju. Pobrinite se za elementarne stvari. Da ne žvaćete žvaku, da ste primereno obučeni, uvek i gornji i donji deo jer nikad ne znate šta može da iskrsne te da je potrebno da ustanete. Pobrinite se da budete uredno počešljani i, ukoliko ste žensko, da ne preterate sa šminkom. Idite u toalet na vreme i ne jedite tešku hranu pre razgovora.

  [preporucene_vesti ids=“247733, 270558, 263910″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE