Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Milosav Dunjić

  „Motivisan tim je imperativ uspeha“

  Nakon što je njihov hotel „Pupin” u Novom Sadu dobio petu zvezdicu, kompanija NS Hotels, ovog meseca, otvorila je Zlatibor Mountain Resort & Spa. Direktor Milosav Dunjić za BIZLife otkriva na koji način je njegov mlad i stručan tim dobacio toliko visoko

  Priča o uspehu je relativna stvar i klizav teren. Ali kada jedan hotel dobije petu zvezdicu za svoj kvalitet i uslugu, onda je sve jasno – pričamo o uspehu i sigurnom terenu. To je gradski hotel „Pupin” u Novom Sadu, iza kog stoji kompanija NS Hotels.

  „Idealna lokacija, vrhunska usluga i izuzetni sadržaji doprineli su izvanrednoj reputaciji ovog hotela i podigli ga na sam vrh kada je reč o hotelijerstvu u Novom Sadu. Vizija hotela je da obezbedi komfor, udobnost i vrhunski ugođaj svakom gostu”, počinje priču Milosav Dunjić, direktor kompanije, sa kojim razgovaramo samo nekoliko dana pre nego što je zvanično otvoren novi projekat njegovog tima – Zlatibor Mountain Resort & Spa.

  Zlatibor Mountin Resort & Spa

  Zlatibor Mountin Resort & Spa

  • U čemu je suštinska razlika između hotela u gradu i na planini, a šta im je zajedničko?

  Reč je o dva potpuno različita koncepta. Različite su potrebe gostiju, njihovi afiniteti i kriterijumi. Gradski hotel neguje posebnu ciljnu grupu, a usluga je bazirana, pre svega, na noćenju sa doručkom, dok je hotel na Zlatiboru prilagođen potrebama planinskog odmora i gostiju koji su došli da uživaju u bogatim sadržajima. Tu su spa centar, nekoliko restorana, igraonice, kuglane, sale za bilijar itd. Ono što je zajedničko svim našim objektima, bez obzira na lokaciju i koncept, jeste izuzetan kvalitet usluge, vrhunska gastronomija i komfor koji pružamo gostima.

  • Sa kojom vizijom ste gradili Zlatibor Mountain Resort & Spa?

  Najvažnije nam je bilo da projekat realizujemo do kraja i u skladu sa planom. Želeli smo da izgradimo najsavremeniji planinski rizort sa pet zvezdica koji ispunjava sve tehnološke kriterijume. Kvalitetna infrastruktura je preduslov za pružanje usluga na najvišem nivou.

  • Kako vidite kvalitetan planinski rizort?

  Kvalitetan planinski rizort prvenstveno mora da se uklapa u okruženje, da njegov dizajn i enterijer utiču na to da kompleks postane mesto u kom će se gosti osećati prijatno.

  Naravno, mora da ima i kvalitetne sadržaje koji mogu da zadovolje želje i potrebe savremenog putnika koji ne želi pasivan odmor. Pored raznovrsnih sadržaja unutar hotela, u ponudu je neophodno uvrstiti i spoljne aktivnosti koje će gostima pružiti potpun ugođaj i iskustvo zbog kog će poželeti da se vrate.

  Enterijer Zlatibor Mountain & Spa

  Enterijer Zlatibor Mountain Resort & Spa

  • Ko su redovni posetioci rizorta Zlatibor Mountain & Spa?

  Bogati sadržaji našeg kompleksa pogodni su za sve ciljne grupe, ali smo se posebno fokusirali na porodice i poslovne skupove. Naše procene su se ispostavile kao ispravne, jer su upravo porodice sa decom najčešći gosti našeg hotela. S obzirom na to da je Zlatibor omiljeno mesto za odmor pre svega domaćih turista, cilj nam je da ovu destinaciju još više popularizujemo među gostima iz inostranstva.

  • Šta je to što ovaj rizort razlikuje od konkurentskih ponuda?

  Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa izgrađen je u skladu sa najsavremenijim arhitektonsko-građevinskim standardima, a posebna pažnja posvećena je dizajnu i uređenju enterijera, energetskoj efikasnosti, bezbednosti gostiju i zaposlenih i visokom stepenu automatizacije procesa poslovanja, uz primenu najviših standarda.

  Hotel poseduje mnoštvo različitih sadržaja. Najveći dragulj našeg kompleksa je Magnesium Wellness & Spa centar, koji se prostire na preko 4000 kvadratnih metara. Ovaj prostor oplemenjuje voda bogata magnezijumom, kalijumom, kalcijumom i ostalim mineralima koji pozitivno deluju na zdravlje. Gostima koji žele da uživaju u potpunoj privatnosti na raspolaganju je VIP spa, zaseban spa apartman, kao i raskošna spa zona, koja pruža izuzetan osećaj relaksacije i uživanja. Biosauna, finska i infra sauna, parno kupatilo, slana soba, tuševi doživljaja, masaže, različiti tretmani i prostrana i profesionalno opremljena teretana – samo su neki od sadržaja namenjenih potpunoj revitalizaciji tela i duha.

  Zlatibor Mountain Resort & Spa, takođe, poseduje i kongresni centar, koji se sastoji od tri sale kapaciteta do 300 mesta i gostima nudi prostor, opremu i podršku za sve poslovne događaje.

  Bazeni Zlatibor Mountain Resort & Spa

  Bazeni Zlatibor Mountain Resort & Spa

  Kada je reč o gastronomiji, ovaj kompleks pruža jedinstven spoj tradicionalnog i modernog doživljaja kuhinje kroz dobro poznati novosadski restoran Kalem by Zak. Gosti hotela, takođe, mogu da uživaju u pansionskom restoranu Ruj, koji karakteriše specifičan koncept kuhinje uz interakciju sa gostima i specijalitete od najkvalitetnijih lokalnih namirnica. Prostrani Lobby bar, sa izdvojenim wine i humidor departmanom, savremeno opremljena dečja igraonica, kuglana i sala za bilijar samo su neki od sadržaja koji će upotpuniti boravak u hotelu. Bezbrižan odmor je, svakako, nemoguće zamisliti bez sigurnog mesta za parkiranje. U sklopu hotela nalazi se garaža, koja nudi 200 parking mesta za sve goste i obezbeđuje bezbedan i prostran parking u samom centru Zlatibora.

  • Koliko smo kao tržište daleko od razrađenih evropskih planinskih centara i na koji konkretan način to možemo da sustignemo?

  Razlike su evidentne, pre svega, zbog koncepta i infrastrukture, ali smatram da naši planinski centri ni po čemu ne zaostaju, naprotiv.

  Porasli su standardi u našoj zemlji i regionu, a kvalitet gradnje i sadržaji objekata daleko su iznad pojedinih svetskih planinskih centara. Ukoliko na to dodamo i izuzetan geografski položaj, prirodne lepote Srbije i tlo pogodno za uzgoj zdrave domaće hrane, imamo sve uslove da u narednim godinama postanemo jedna od zemalja sa najboljim planinskim centrima u Evropi.

  Milosav Dunjić, Direktor Zlatibor Mountain Resort & Spa

  Milosav Dunjić, Direktor Zlatibor Mountain Resort & Spa

  • Vašu kompaniju čine mladi kadrovi. Koje osobine krase tako uspešan tim?

  Ponosan sam na svoj tim, energiju koja nas pokreće i vrednosti koje nas vezuju. Naš kolektiv čini mlad, ambiciozan i visokokvalifikovan kadar. Znanje i veštine sticali smo na prestižnim domaćim i inostranim univerzitetima, kao i tokom rada u renomiranim hotelima širom sveta. Izuzetan sklad, neprekidno usavršavanje i zajednički ciljevi pomažu nam da budemo vrhunski stručnjaci u svom poslu.

  Velika motivisanost, timski rad i zdrav takmičarski duh stvari su koje nas pokreću.

  Bez obzira na veličinu kolektiva, mi zaista funkcionišemo kao jedno i to se može primetiti. Naši rezultati najbolje govore o nama kao timu.

  • Na koji način birate saradnike i koliko ih je, zapravo, danas moguće birati, budući da tokovi novca određuju sudbinu?

  Saradnike biramo pažljivo i raduje nas što smo na tržištu prepoznati kao tim koji postiže zapažene rezultate i kao kompanija koja svojim zaposlenima pruža mogućnost napredovanja. Trenutno brojimo više od 250 zaposlenih u hotelskoj industriji, sa tendencijom rasta. Saglasan sam da tokovi novca neretko određuju sudbinu i svesni smo da kvalitetan kadar ne možemo zadržati bez adekvatnih uslova. Smatram da je finansijski momenat bitan, ali nije presudan. Postoji mnogo drugih načina za motivaciju zaposlenih, ali se i konstantno trudimo da pratimo trendove i kretanja na domaćem i inostranom tržištu.

  • Recite nam nešto o sebi. Šta radite kada ne radite?

  Moja pozicija nosi veliku odgovornost i mnoštvo obaveza, koje često onemogućavaju potpuno odsustvo. Slobodno vreme koristim za rad na sebi i svojim veštinama, kao i na razmatranje metoda za poboljšanje produktivnosti i efikasnosti.

  • Odgovornost podrazumeva i stresne situacije. Kako i gde skupljate energiju za sve što vas čeka u biznisu?

  Porodica je stub svega i moj osnovni izvor energije. Ćerka Petra je zadužena za moje dobro raspoloženje i vedar duh. Kompanija je moja druga kuća. Osećam pripadnost, podršku kolega i pozitivnu atmosferu. Nije teško izboriti se sa stresnim situacijama kada ste i kod kuće i na poslu ispunjeni i okruženi dobrom energijom.

  Milosav Dunjić, Direktor Mountain Resort & Spa

  Milosav Dunjić, Direktor Zlatibor Mountain Resort & Spa

  • Koji su vaši hobiji? Imate li neka specifična interesovanja?

  Skijanje je moja prva ljubav, još od ranog detinjstva. Tokom ostatka godine rekreiram se igrajući skvoš i tenis. Takođe, gajim i veliko interesovanje prema auto-moto sportu i praćenju inovacija u auto-industriji.

  • Šta vas, u načelu, čini zadovoljnim čovekom?

  Ostvaren sam na privatnom i poslovnom planu i to je nešto što me čini zadovoljnim, a smatram da se sreća krije u malim stvarima. Ponosan sam što pored sebe imam zdrav, odgovoran i mlad tim, čija dostignuća mogu da se porede sa podvizima renomiranih kompanija.


  Olimpijski poduhvat

  • Ušli ste u projekat izgradnje rizorta na Jahorini. Zbog čega baš tamo, šta vam je cilj?

  Zbog povoljnog geografskog položaja, velikih ulaganja u infrastrukturu i razvoj planinskog turizma, Jahorina je postala jedna od omiljenih destinacija za odmor. Svesni svih potencijala olimpijske planine, odlučili smo da upravo tu investiramo u najveći, najsadržajniji i najsavremeniji planinski rizort u regionu. Jahorina Mountain Resort & Spa naći će se u samom srcu Olimpijskog centra, baš na mestu gde se nalazio čuveni hotel „Jahorina”. U želji da opravda i nadmaši ugled svog prethodnika, da Jahorini vrati stari sjaj i veliku ulogu u društvenom životu čitavog regiona, hotel Jahorina Mountain Resort & Spa predstavlja idealan spoj tradicije i savremene tehnologije. Smešten na planini izuzetne istorije, autentičnog duha i jedinstvenog šarma, projektovan je tako da zadovolji želje savremenih turista, ali i onih koji se Jahorini vraćaju kao simbolu prošlih vremena. Mogućnosti koje će ovaj kompleks ponuditi prevazići će očekivanja ljubitelja planinskog turizma, a idealan spoj sadržaja i lokacije stvoriće brend koji će nesumnjivo postati zaštitni znak Jahorine.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE