Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ziđin

  Ziđin negira da će se novim Pravilnikom smanjiti plate

  Kompanija Srbija Ziđin Koper negirala je da će donošenjem Pravilnika o radu biti smanjene plate zaposlenima, navodeći da će zarade biti uvećane.

  Kompanija ne samo da ne planira smanjenje plata zaposlenima ni za jedan dinar, već upravo suprotno – planira da nastavi dobar trend iz prethodnih godina i da, kad god za to postoji mogućnost, poveća neto zarade. Glavna razlika u odnosu na ranije važeći Kolektivni ugovor jeste način obračuna tog povećanja“, ističe se u saopštenju Ziđina.

  Navedeno je da prosečna neto zarada u kompaniji danas premašuje 110.000 dinara i veća je za više od 50 odsto u odnosu na neto zaradu iz 2018. godine. Takođe, neto zarade zaposlenih u Srbija Ziđin Koperu veće su za 61,5 odsto od republičkog proseka.

  Kko je istaknuto, stabilno i uspešno poslovanje omogućilo je otvaranje dodatnih 2.783 radnih mesta, pa danas tim Srbija Ziđin Kopera broji 6.162 zaposlena, a sačuvano je i oko 1.000 radnika u topionici, kojima su obezbeđene redovne zarade, iako usled rekonstrukcije topionica nije u funkciji već osam meseci.

  „Briga o zaposlenima ostaće jedan od prioriteta za Srbija Ziđin Koper, i upravo zato kompanija neće zatvoriti vrata za dalje pregovore sa predstavnicima sindikalnih organizacija, uprkos početnom `šumu u komunikaciji`. Kompanija će insistirati na nastavku pregovora koji traju od septembra ove godine, kako bi se zaključio novi Kolektivni ugovor, na dobrobit svih“, pise u saopštenju Ziđina.

  Reprezentativni sindikati Srbija Ziđin Koper najavili su za 27. decembra protest zbog nezadovoljstva novim pravilnikom te komanije o radu.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE