Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Žičara nije ni krenula, građani već BESNI – cena karte neprihvatljiva!

  Na Dan grada Zagreba, 31. maja 2020. godine, nakon skoro 13 godina čekanja, Zagrepčani, Zagrepčanke i turisti konačno će moći da sednu u žičaru u Gračanima.

  Žičarom će za svega 16 minuta vožnje moći da stignu na Sljeme, vrh Medvednice.

  Kako se priča, povratna karta za žičaru biće 50 kuna (790 dinara). No, mnogi građani smatraju da je to preskupo, piše Zagrebancija.

  „Mislim da je to previše. Prvo, cena izgradnje žičare je preskupa, a sada bi Zagrepčani, osim što subvencionišu izgradnju, trebalo da plaćaju i skupu kartu. Mislim da bi cena trebalo da bude ista kao za tramvaj jer, ako je cilj da se smanji promet automobila na Sljeme i da se poveća broj posetilaca , onda bi cena karte za žičaru trebalo da bude popularna, a ne neka koja će odbijati ljude od dolaska“, rekao je jedan Zagrepčanin.

  „Po meni je to previsoka cena kad uzmemo u obzir koliko građani Grada Zagreba izdvajaju za sam porez i prirez, a i sam standard u Hrvatskoj. Mislim da bi nekih 10 kuna bilo prihvatljivije za svaki džep“.

  „Mislim da je to puno, 30 kuna bi bilo taman“, tvrdi treći s kojim se slažu i ostali prolaznici.

  „50 kuna je malo previše. Trebalo bi da bude maksimalno 25 do 30 kuna“, rekli su.

  „Svi mi to finansiramo pa je 50 kuna previše. Trebalo bi biti 20 kuna“, žale se Zagrepčani.

  Cena vožnje starom žičarom bila je 11 kuna u jednom smeru, a najsličnija žičara novoj zagrebačkoj je ona na mariborskom Pohorju gde povratna vožnja iznosi šest evra s tim da je cena umanjena za decu, studente i penzionere. S druge strane, vožnja sarajevskom žičarom na Trebević plaća se 20 KM, odnosno (nešto više od 1.200 dinara).

  Izvor: Zagrebancija

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE