Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Žičara Kotor - Lovćen

  Žičara „Kotor-Lovćen“ zvanično otvorena za komercijalne vožnje (VIDEO)

  Žičara „Kotor–Lovćen“ otvorena je zvanično danas u 10 sati za komercijalne vožnje. Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348m nadmorske visine.

  Žičara ima 48 gondola, koja po satu, može da preveze do 1.200 putnika, a vrijeme putovanja u oba smjera traje 22 minuta.

  Već prvog dana, veliki broj građana Crne Gore, ali i turista došao je na svoju prvu vožnju Žičarom „Kotor-Lovćen“, a mogućnost da među prvima uživaju u pogledu na Boku imali su i crnogorski novinari.

  Ovo je važan dan za sve nas koji smo radili na projektu, ali vjerujem i važan dan za crnogorsku turističku privredu. Pogled na Boku i boravak na Lovćenu, mogućnost da se za 11 minuta popnete do ove fantastične pozicije, lakši pristup Nacionalnom parku Lovćen za turiste, definitivno svrstavaju ponudu žičare u red nezaobilaznih atrakcija za sve koji posjete Crnu Goru. Žičara „Kotor – Lovćen“ će biti dio održive, ekološki orijentisane priče, koja u razvoju sadržaja još na ovom početnom nivou prati svjetske turističke trendove u dijelu aktivnog odmora i njegovanja autentičnih vrijednosti na svim nivoima. Da podsjetim da je naš partner LEITNER – kompanija svjetskog renomea, koji su fascinirani ljepotama ovog podneblja. Dakle, Crna Gora od danas ima žičaru sa pogledom na jedan od najljepših zaliva na svijetu, čija konstrukcija, kao i sigurnosna provjera i protokoli odgovaraju najvišim svjetskim standardima“, istakao je izvršni direktor kompanije Žičara „Kotor – Lovćen Marco Cus.

  Žičara ima 48 gondola, koja po satu, može da preveze do 1.200 putnika, a vrijeme putovanja u oba smjera traje 22 minuta.

  Za vožnju žičarom u jednom smjeru za odrasle je potrebno izdvojiti 13 eura, dok je cijena povratne ulaznice 23 eura. Cijene dječijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smjeru košta 7 eura, odnosno 12 eura za oba smjera. Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za OSI, pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi 7 eura, odnosno 12 eura za oba pravca.

  Otvaranje žičare Kotor-Lovćen

  Otvaranje žičare „Kotor-Lovćen“

  Zahvaljujući povjerenju i podršci koju je Mastercard kroz partnerstvo poklonio projektu, Vlasnici Mastercard platnih kartica u periodu od otvaranja Žičare do 15. septembra mogu ostvariti umanjenje cijene u iznosu od 5 eura za svaku kupljenu kartu. Popusti važe za plaćanja Mastercard platnim karticama koje su izdale sve banke u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, bez obzira na tip kartice. Broj vožnji plaćenih istom Mastercard debitnom karticom nije ograničen, odnosno korisnik kartice ima pravo na umanjenje cijene karte, čak i ukoliko se vozi žičarom više puta u periodu trajanja kampanje.

  Takođe, zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Crnogorskom komercijalnom bankom, koja je pružila finansijsku podršku izgradnji žičare „Kotor – Lovćen“, njihovim klijentima biće omogućene povoljnosti prilikom kupovine karata.

  Podsećamo, projekat Žičare „Kotor – Lovćen“  realizuje konzorcijum Novi Volvox – LEITNER na osnovu koncesionog ugovora koji je potpisan u decembru 2021. godine, nedugo zatim, 12. jula 2022. godine položen je i kamen temeljac.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Kotor Cable Car

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE