Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Žele SREĆNE RADNIKE: Sve više kompanija uvodi PRODUŽEN vikend

  Sve veći broj kompanija u svetu uvodi četvorodnevnu radnu nedelju, umesto dosadašnje petodnevne, kako bi zadržali kvalitetne i sposobne radnike, pokazali su podaci američke agencije za istraživanje tržišta rada.

  Prema izveštaju „Society for Human Resource Management“ iz SAD, mnoge kompanije u svetu uvode četvorodnevnu radnu nedelju kako bi privukli talentovane ljude iz svih delova sveta, napominjući da u današnjem globalizovanom svetu ljudi iz jednog kraja sveta pronađu posao bez mnogo problema na drugom kraju sveta.

  Podaci ove agencije su pokazali da 27 posto kompanija na globalnom nivou zaposlenima nudi mogućnost da rade četiri dana u nedelji i 9-10 sati dnevno, umesto dosadašnjih pet dana sa po osam sati dnevno.

  Rezultati njihovog istraživanja su takođe pokazali da je ovaj trend rezultovao boljim raspoloženjem među zaposlenima, ali i većom produktivnošću u kompanijama.

  U istraživanju se navodi da je rad od kuće još jedan trend na tržištu rada koji postaje sve popularniji među mnogim kompanijama. Jedan od primera je Odshered, grad u Danskoj, čije vlasti su u septembru ove godine uvele četvorodnevnu radnu nedelju.

  Državni službenici, njih oko 300, zaposleni u opštini oduševljeni su novim načinom rada, dodajući kako su presrećni što će od sada imati tri slobodna dana za društvene aktivnosti kod kuće i u privatnom životu.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE