FDI magazin NAGRADIO Slobodnu zonu Pirot, a pominje još jednu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FDI magazin NAGRADIO Slobodnu zonu Pirot, a pominje još jednu

  FDI magazin, koji je deo najvećeg poslovnog časopisa Fajnenšl Tajms, dodelio je Slobodnoj zoni Pirot četiri nagrade – za podršku okolnim područjima, povezanost, proširenje i za podsticaje investitorima.

  Po izboru urednika, kako saopštavaju iz Slobodne zone, dodeljena im je nagrada za podršku okolnim područjima, na šta je uticala odluka da Zona proširi svoje kapacitete na dve susedne opštine, Dimitrovgrad i Babušnicu.

  Slobodna zona Pirot u Srbiji je zaslužna za podršku svom okruženju. Po prvi put se 11 hektara teritorija Slobodne zone proširuje na nerazvijene i devastirane susedne opštine Dimitrovgrad i Babušnica.

  Proširenje će omogućiti otvaranje 121 radnog mesta. Kompanija Eko Raber će započeti proizvodnju u Dimitrovgradu 2019. godine, uloživši 2,5 miliona evra u novu fabriku za recikliranje otpadnih guma, navodi se u Magazinu.

  Kada je reč o posebnim nagradama, Slobodna zona Pirot je nagrađena za dobru povezanost, imajući u vidu blizinu Koridora 10 i zbog projekta Logističkog centra Pirot.

  Priključak koji povezuje autoput i Zonu nalazi se na 300 metara od ulaza u Slobodnu zonu Pirot.
  Logistički centar sa dva glavna infrastrukturna dela, železničko-putnim terminalom i 35 hektara zemljišta infrastrukture za skladišta, fabrička postrojenja i druge prateće objekte, omogućiće prevoznicima da preusmere tranzitnu robu sa puta na železnicu – stoji u odluci za nagradu.

  Ostale dve nagrade dodeljene su za planirane investicije postojećih korisnika i zbog podsticaja na nivou zemlje.

  Prema oceni stručnjaka FDI magazina, Slobodna zona Pirot je prošle godine ocenjena kao najbolja u Evropi, a u celom svetu rangirana je na visokom trećem mestu.

  Nije samo Pirot…

  U najnovijem izveštaju o slobodnim zonama, FDI magazin pohvalno piše i o uspesima još jedne slobodne zone u Srbiji.

  Uspeh Slobodne zone Šabac rezultat je višegodišnjih napora lokalnih vlasti, od planiranja do otkupa zemljišta i razvoja infrastrukture. Zonom upravlja tim od samo četiri osobe, a tokom godina je izgrađen i finansiran iz sredstava grada, navodi magazin.

  Slobodna zona Šabac je rezultat strukturnog i organskog rasta zasnovanog na razumevanju potreba kompanija, zaključuje se u izveštaju.

  Izvor: Južne vesti, BIZLife

  Foto: Ministarstvo finansija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE