Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kaspersky Mentalno zdravlje

  Zdravlje na prvom mestu – 42 odsto profesionalnih gejmera brine o svom mentalnom zdravlju

  Rezultati Istraživanja koje je sproveo Kaspersky, pokazali su da je dobro mentalno zdravlje jedan od najbitnijih faktora koji utiču na gejmere, pri čemu su profesionalni eSport gejmeri (42 odsto) više zabrinuti za svoje mentalno stanje od drugih gejmera. Profesionalni gejmeri strogo vode računa o zdravim životnim navikama – 38 odsto njih brine o mentalnoj higijeni, dok se 34 odsto ispitanika ne odriče kvalitetnog sna od preporučenih 8 sati. Samo 40 odsto ispitanika bi, zarad boljih rezultata, preskočilo pauze za spavanje ili zdravu hranu.

  Prema nedavnoj studiji, koja se bavila mentalnim zdravljem eSports gejmera, koju je sproveo Univerzitet u Vinčesteru, mogu se napraviti paralele sa atletičarima u drugim sportovima, poput fudbala. Pored toga, rezultati pokazuju da profesionalni gejmeri najčešće pate od nesanice, premorenosti i anksioznosti.

  Istraživanje kompanije Kaspersky dokazuje da profesionalni gejmeri – više od drugih – brinu o mentalnom zdravlju, a 82 odsto eSport profesionalaca se slaže da je, za postizanje najboljih rezultata, neophodno mentalno blagostanje.

  Pored toga, profesionalni gejmeri se odgovornije ponašaju prema svom zdravlju. Konkretno, eSport igrači vode računa o zdravim navikama – 34 odsto razmišlja da li dovoljno spava, 38 odsto ne zapostavlja mentalnu pripremu, a 32 odsto njih pravi pauze radi fizičke aktivnosti.

  Čak 40 odsto eSport profesionalaca ne bi igralo na uštrb pauza za spavanje ili zdrave hrane. Poređenja radi, 59 odsto gejming influensera bi radije nastavili sa igrom, nego napravili pauzu.

  „Nivo takmičenja u gejming šampionatima je izuzetno visok, ponekad nalik pravom sportu. Da bi se izborili za vodeće pozicije, profesionalni gejmeri provode dosta vremena i temeljno se pripremaju za takmičenje. Pored klasičnih veština u specifičnim igrama, “meke“ veštine imaju veliku ulogu u pobedi. Naše istraživanje pokazuje da se 82 odsto profesionalnih gejmera slaže da je je navažnija meka veština – mentalno blagostanje,“ prokomentarisala je Marina Titova, potpredsednica marketinga potrošačkih proizvoda kompanije Kaspersky.

  Celo istraživanje možete pročitati OVDE.

  Kako bi održali visok nivo performansi i zaštite vašeg računara, kompanija Kaspersky preporučuje:

   

  • Pouzdano sigurnosno rešenje će vam biti od velike pomoći, posebno ako ne usporava vaš računar tokom igranja, a štiti vas od svake moguće sajber pretnje.
  • Bezbednije je kupovati igre samo na zvaničnim sajtovima i čekati rasprodaje — koje se uglavnom ne čekaju dugo.
  • Čuvajte se fišing kampanja i nepoznatih igrača. Dobro proverite web stranicu na koju ste preusmereni preko linka u elektronskoj pošti, a obratite pažnju i na ekstenzije fajlova koje otvarate.

  Izveštajem su obuhvaćene sledeće grupe gejmera:

  • eSports Profesionalci

  Performanse su im veoma važne; učestvovali na turnirima najmanje jedanput u poslednje dve godine; ostvaruju neku vrstu prihoda od igranja

  • eSports Amateri

  Učestvovali su na turnirima najmanje jedanput u poslednje dve godine i generalno vole da učestvuju na turnirima; ne traže prilike za zaradu novca od igranja

  • Hardcore Gejmeri

  Igraju najmanje 20 sati nedeljno

  • Gadžet Gejmeri

  Ulažu velike sume novca da bi unapredili svoje gejming performanse (Hardver, trening, ishrana..)

  • Gejming Influenseri

  Strimuju bar jednom mesečno; imaju najmanje 1.000 pratilaca

  • Najuticajniji gejming influenseri

  Strimuju bar jednom mesečno; imaju najmanje 10.000 pratilaca


   O kompaniji Kaspersky

  Kompanija Kaspersky je globalna sajber bezbednosna kompanija osnovana 1997. godine. Opsežno iskustvo i stručnost zaposlenih u kompaniji Kaspersky konstantno se koristi u razvoju novih bezbednosnih rešenja i usluga koje štite kompanije, kritične infrastrukture, državne institucije i potrošače širom sveta. Sveobuhvatni portfolio proizvoda kompanije obuhvata vodeća bezbednosna rešenja za krajnje korisnike kao i veliki broj specijalizovanih rešenja i usluga za zaštitu od sofisticiranih i naprednih digitalnih pretnji. Preko 400 miliona korisnika zaštićeno je tehnologijom kompanije Kaspersky, dok preko 240.000 korporativnih klijenata koristi naše usluge kako bi zaštitili svoje vredne informacije. Saznajte više na www.kaspersky.com

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE