Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Završen mural festival u Osnovnoj školi “Branislav Nušić” u Beogradu

  Udruženje Urbanartte 8 u saradnji sa OŠ „Branislav Nušić“ i Roma Company organizovalo je Festival Urbane umetnosti,  proteklog vikenda u dvorištu te škole.

  U godini u kojoj u Beogradu nije bilo više značajnijh događaja sa ovom tematikom, festival je dopunio sadržaj koji je nedostajao u pomalo egzotičnom terminu i u novembru poslao jaku poruku.

  Cilj događaja je bio da se osnovcima približi vizuelna umetnost kroz murale i da im se na neposredan način u okruženju u kom svakodnevno borave dočara moć kreativnosti i stvaralaštva.

  Deca su već u ponedeljak sa velikom radošću gledala novi ambijent škole, a zaposleni u školi su takođe odlično reagovali i najvaili da su spremni za saradnju na novim sličnim projektima.

  Kada je umetnički deo događaja u pitanju prezadovoljni smo postignutim i radovima sa kojima su se umetnici predstavili, kažu organizatori.

  Učestvovalo je 10 umetnika, a festival je bio prilka da se vidi šta trenutno slikaju i koja pitanja razrađuju neki od najznačajnih street art umetnika naše i svetske scene kao što su Artez, TKV, Endo i drugi.

  Uz poznata imena program festivala je bio usmeren na afirmaciju novih imena i ženskih autorki. Značajna stvar za festivale je što umetnici imaju priliku da razmene znanja i iskustva.

  Događaj je protekao u odličnoj atmosferi u kojoj su uživali i posetioci i sami učesnici.

  Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima (Artez, Tkv, Pedja Te8, Endo, Chenipe, Quam, Helena Jovanović, Teodora Jovanović, Lazni Muralista i Nataša Lajović) na profesinalnom odnosu i posvećenosti uz sav talenat koji poseduju.

  „Pre svega želimo da se zahvalimo Roma Company na podršci u realizaciji celog projekta. Zaista smo im zahvalni na svemu a posebno što su prepoznali važnost umetnosti i kulture. Verujemo da će i druge kompanije i fondacije prepoznati svoju ulogu u kreiranju boljeg ambijenta u društvu kroz urbanu umetnost. Besprekornu saradnju smo imali i sa ljudima iz škole OŠ “ Branislav Nušić“ sa kojima smo se vrlo lako složili oko svih ciljeva“, kažu u Udruženju Urbanartte 8.

  Sve tri strane ujedinila je umetnost pretočena u festival koji je pokazao način kako mogu da se stvari sigurnim koracima promene na bolje.

  “Veliko nam je zadovoljstvo što smo kao društveno odgovorna kompanija podržali oslikavanje zidova OŠ Branislav Nušić u naselju na Voždovcu. Podrškom mladim street art umetnicima i Mural festivalu, želeli smo da ukažemo na značaj mladih umetnika, njihove kreativnosti, umetničke slobode i samim tim deci približimo jednu novu kulturnu oblast”, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Marija Plavšić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE