Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Zaustavljeno širenje afričke kuge“

  Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković potvrdila je za RTS da je zaustavljeno širenje afričke kuge, dodajući da je eutanazirano 38.000 svinja.

  Veliki problem pravila je pojava afričke kuge, ali je, kako kaže, širenje te bolesti među svinjama danonoćnim radom zaustavljeno.

  „Uspeli smo da zaustavimo širenje afričke kuge. Eutanazirano je 38.000 svinja, redovno se isplaćuju vlasnici čije su svinje uništene.“

  Bitno je da branimo velike farme, napravili smo pojaseve odbrane, i to je dalo rezultata. Bitno je da smo zaustavili, da nema širenja i da nema panike među poljoprivrednicima, istakla je ministarka poljoprivrede.

  Ispunićemo sve što je obećano

  Država će ispuniti sve što je obećala poljoprivrednicima, a to je sada i potvrđeno rebalansom budžeta i prvi put budžet ministarstva za poljoprivredu iznosiće 114,4 milijarde dinara, rekla je za RTS ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

  Poljoprivreda

  „Imamo povećanje po hektaru sa 9.000 na 18.000 dinara, imamo povećanje po litri mleka sa 10 od prošle godine na 19 dinara, isplata je već krenula. Ukinuli smo granice, mleko sada mogu da predaju svi. Nema ni minimuma, ni maksimuma, ko god se bavi mlečnim govedarstvom može da predaje mleko u mlekare. Povećali smo davanja sa 25.000 na 40.000 dinara po grlu, povećali smo davanja za krmače sa 15.000 na 18.000 dinara.“

  Sve zajedno reč je o velikim benefitima. Uveli smo subvencije za ružu, za steone junice, mnogo je urađeno, istakla je ministarka.

  Država je ušla u treću nedelju kontrole poljoprivrednih proizvođača. Odmotava se klupko zloupotreba subvencija u poljoprivredi i sada se, kako kaže, zna ko su pravi, a ko lažni poljoprivrednici.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE