Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaustavljanje PREVOZA van stanice, ipak, NE MOŽE

  Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će beogradski krizni štab zasedati u ponedeljak, kako bi dogovorili način sprovođenja mera koje je tražio medicinski krizni štab, naročito kada je reč o gradskom prevozu.

  „Tri mere su ključne – skraćenje radnog vremena, kontrola kućne izolacije i preporuka da se radi od kuće“, rekao je gradonačelnik.

  On je u Jutarnjem dnevnku RTS rekao da je poruka da se manje kreće i da će se u gradskoj upravi dogovoriti kako da sprovedu zahtevane mere.

  Objasnio je da GSP u „špicevima“ putnike prevozi sa 1.640 vozila, a da će taj broj vozila na ulici biti do 20.00 časova, a ne kao do sada samo od 6.00 do 9.00 i od 15.00 do 18.00.

  „Ipak, ne možemo zaustavljajti prevoz van stanice kako bi neko izašao, jer nije bezbedno, tako da ćemo u ponedeljak sve uskladiti“, objasnio je gradonačelnik posle najave ministra zdravlja Zlatibora Lončara da autobusi koji budu popunjeni preko dozvoljenog broja neće stajati na stajalištima.

  Radojičić je dodao da je pred svima teška zima i da je za prevazilaženje krize ključna solidarnost.

  On je naveo da je poslednjih dana komunalna milicija prekinula šest kućnih žurki, i da mladi ljidi koji su najčešće asimptomatski prenosioci, najčešće krše pravila.

  „Sa druge strane, u Beogradu se dnevno pregleda više od 5.500 pacijenata, od kojih više od 60 odsto dolazi prvi put sa simptomima kovida, što je signal da je situacija ozbiljna i da se epidemija još razbuktava“, rekao je gradonačelnik.

  On je ponovio apel da svi koji mogu rade od kuće, da ne odvode decu u vrtiće i ne kreću se nigde.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE