Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Britanski premijer OPTUŽEN za „kumokratiju“

  Britanski premijer Boris Džonson i njegov zdravstveni sekretar Met Henkok su postupili nezakonito kada su imenovali tri ključne osobe u zdravstvu, a s obzirom na to ko je imenovan tvrdnje da vlada sprovodi „kumokratiju“ su još više „podgrejane“, pišu britanski mediji.

  Podnet je i zahtev za sudsku reviziju imenovanja baronice Dido Harding i Kejt Bingem na dva od tri ključna mesta u zdravstvu kada je u pitanju borba protiv koronavirusa.

  Imenovani su bez oglašavanja i javnog konkursa na kojem se inače insistira kada su u pitanju važne uloge u javnom sektoru, a podnosioci zahteva navode da su imenovani delimično postavljeni zbog njihovih torijevskih veza.

  I jedna i druga zvaničnica su udate za konzervativne poslanike u Parlamentu, a sve troje se međusobno povezani i imaju veze s premijerovom porodicom ili poznanicima.

  Oni još navode da je vlada kriva za indirektnu diskriminaciju onih koji ne pripadaju dobrostojećim, pretežno belim porodicama, a preispituju i iskustvo postavljenih.

  „Ukoliko slučaj bude uspešan to bi značilo da je britanska vlada dobila ozbiljan prvi udarac kada je u pitanju kredibilitet i način na koji su rešavali problem pandemije. Ovo je podržalo tvrdnje da ministri vode ‘kumokratiju'“, prenio je Guardian.

  Podnosioci zahtjeva ne pokušavaju ukloniti postavljene sa svojih funkcija nego od suda traže da njihovo imenovanje proglase nezakonitim kako bi u budućnosti stali u kraj sličnim pojavama.

  Izvor: Klix

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE